26. marts 2019
Hver onsdag aften mødes medlemmerne af gospelkoret UpRising i Holbæk Frikirke for at øve.
gallery icon

Se billedserie

Hver onsdag aften mødes medlemmerne af gospelkoret UpRising i Holbæk Frikirke for at øve.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gospelstemmer synger julen ind med hjælp fra Harlem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gospelstemmer synger julen ind med hjælp fra Harlem
Oplev - 11. november 2018 kl. 12:09
Af Lisbeth A. Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Glade gospelsangere fra Holbæk får lov til at synge julen ind sammen med sangere fra The Harlem Spirit of Gospel Choir. Det sker i Skt. Nikolai Kirke i Holbæk den 16. december.

- This is the gospel of Jesus Christ, synger korleder Simon Hinz Frederiksen.
Et halvt hundrede stemmer gentager prøvende strofen. Det er onsdag aften, og gospelkoret UpRising har øveaften i Holbæk Frikirke. Kormedlemmerne har netop taget fat på julerepertoiret, og i år er der en helt særlig anledning til at glæde sig til december.

UpRising skal optræde sammen med amerikanske The Harlem Spirit of Gospel Choir i Sankt Nikolai Kirke i Holbæk den 16. december. Holbæk-koret varmer op til gospelsangerne fra New York, og til slut i koncerten synger amerikanere og danskere et par numre sammen. Korsangerne i frikirken kan se teksten til sangen på en stor skærm på væggen bag korlederen. Han viser med hænderne, hvordan tonelejet ligger.

Fandt kor på Youtube
Koret glæder sig til oplevelsen med The Harlem Spirit of Gospel Choir og muligheden for at synge i den gamle kirke nede i byen. - De har jo en dansk promotor, som laver en hel koncertrække med dem. Hun har lejet Sankt Nikolai Kirke, og da hun så, at der var et lokalt gospelkor, spurgte hun, om vi havde lyst til at synge sammen med dem. Det ville vi rigtigt gerne, og samtidig er det stort at komme ned og synge i Sankt Nikolai, fortæller Karin Holm, der har været med i UpRising i tre år.

  • The Harlem Spirit of Gospel Choir optræder i Sankt Nikolai Kirke i Holbæk søndag den 16. december klokken 17.
  • Koret består af fem sangere og tre musikere.
  • Gospelkoret UpRising fra Holbæk leverer et par numre som opvarmning til koncerten, og afslutningsvis synger det lokale kor sammen med amerikanerne på et par numre.
  • Derudover kommer den danske sanger Thomas Meilstrup, som er ven af koret, og giver et par numre.
  • Billetter kan købes på Billetto.dk

The Harlem Spirit of Gospel Choir skal foruden Holbæk optræde i København, Aarhus, Odense og Aabybro. Koncerten i Holbæk er altså den eneste på Sjælland uden for København. Koncertarrangør Annette Vinther Hansen fra AVH Productions fortæller, at hun indledningsvist havde kig på Roskilde Domkirke. - Men måske ville det være godt at komme endnu længere væk end Roskilde, siger hun, der endte i Holbæk, hvor hun fandt frem til gospelkoret UpRising og hørte dem på Youtube.

Holbæk er sammen med Aarhus de eneste steder, hvor danske kor får lov at deltage i lidt af koncerten med amerikanerne. - Jeg tror, der bliver gang i kirken, siger Karin Holm fra UpRising.

70 medlemmer
The Harlem Spirit of Gospel Choir stiller med fem sangere og tre musikere. Sangerne har optrådt med så prominente navne som Aretha Franklin, Diana Ross og Stevie Wonder.

Korets leder er Anthony Morgan, og i USA er koret kendt under navnet Anthony Morgan Inspirational Choir of Harlem. Programmet i Sankt Nikolai vil foruden julesange byde på en hyldest til Aretha Franklin, der døde tidligere i år. UpRising kan - når alle er der - mønstre 70 medlemmer.

- Vi vælger et par julenumre ud, som vi synger med vores pianist, og så synger vi også et par numre sammen. Jeg tror, vi skal synge »Oh Happy Day«, siger korets formand Anne Dinesen, der har været med, siden UpRising blev dannet for snart 10 år siden. - Halleluja, you're worthy to be praised, lyder det med noget større stemmekraft og sikkerhed i kirkesalen. Det er en sang, koret kender. Pianist Anders Mortensen sætter rytme på, kormedlemmernes hænder klapper og ryger op over hovedet i en vuggende bevægelse. Normalt er der langt fra Holbæk til Harlem. Men det er der ikke den søndag i december, når to verdener mødes i Sankt Nikolai.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk