21. februar 2019
Foto: Niels Brande
gallery icon

Se billedserie

Foto: Niels Brande
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En tur til bageren efter is og de bedste boller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En tur til bageren efter is og de bedste boller
Oplev - 20. juli 2018 kl. 09:02
Af Niels Brande
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Langs kajen sidder isgæsterne med softice og flødeis om munden.

På den anden side af kanalen serverer tjenerne røget makrel, fiskefileter og andre frokostretter på restauranterne i vandkanten i Karrebæksminde.

Stemningen i Karrebæksminde er noget særligt om sommeren, og især området omkring Enø Bageri vækker glade følelser hos forfatter Louise Roholte fra Næstved. En tur dertil anbefaler hun gerne.

- Jeg opdagede Enø Bageri i sommeren for to år siden. Det var nogle af de varmeste uger på året, og jeg var i gang med at skrive en julekalender i 30 graders varme. Det var lidt op ad bakke at komme i julestemning, så jeg kørte en tur til Enø, husker forfatteren, som har skrevet en lang række pigebøger og ugebladsnoveller. Senest bevægede hun sig i foråret ind på et nyt felt, da hun udgav første del af trilogien »Fire Folk«.

Langs vandet i feriebyen Karrebæksminde oplevede hun en hyggelig stemning i de små gader, og især bageriet og de mange mennesker der købte is der, fangede hendes opmærksomhed.

Hun købte selv en is og satte sig med benene dinglende ud over vandet.

Karrebæksminde er ellers ikke et sted, hun er kommet meget i sit liv, for hun er ikke strandmenneske og gider ikke »ligge i lag« på stranden, som hun siger. Hendes to drenge på seks og otte år nyder det dog, men ikke den 35-årige mor.

Hun har opdaget, at bageren har nogle særligt gode morgenbrød, som hun gerne starter bilen for og kører de tyve minutter fra forfatterhjemmet i Næstved til Karrebæksminde for at hente.

- Jeg synes, Enø er et fantastisk sted, som mange flere uden for lokalområdet bør besøge. Det er så hyggeligt, siger Louise Roholte, som i disse uger lægger sidste hånd på bind tre af »Fire Folk«, en trilogi hun har arbejdet på de seneste tre år.

Første bind, »Evig Vinter«, udkom i foråret og handler om fire folk, der lever i fire forskellige egne. Blandt andet skovfolket. Der er bare det problem, at vinteren har varet så længe, at den sidder fast, og det truer folkenes eksistens.

Heldigvis er skovfolket seje, og især den unge kvinde Ivalu træder i karakter med fysisk og mental styrke.

Det samme gør Anfred, der hører til søfolket, da hans stamme tvinges fra deres elskede, men bundfrosne sø.

Andet bind med titlen »Malstrøm« udkom 9. juli, og efter planen udkommer bind tre, »Solfald«, i efteråret, inden der er fantasy bogmesse på Herlufsholm i Næstved og senere den store bogmesse i Bella Center.

Enø Bageri
Ved Broen 6
4736 Karrebæksminde

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk