25. august 2019
Isrosen er et fast og populært tilbud om vinteren i Holbæk. 

Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Isrosen er et fast og populært tilbud om vinteren i Holbæk. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En isblomst gror i Holbæk hver vinter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En isblomst gror i Holbæk hver vinter
Oplev - 15. februar 2019 kl. 10:43
Af Lisbeth A. Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skøjtebanen Isrosen i Holbæk giver vinteren igennem motion og frisk luft til masser af børn, unge, familier og andre skøjteglade. Der er stadig tid til en tur over isen.

Der er ikke mange fællesnævnere mellem New York og Holbæk. Men én er der i hvert fald - man kan stå på skøjter på en udendørs skøjtebane vinteren igennem.

I Holbæk hedder den Isrosen, og den vokser frem hvert år omkring den første søndag i advent og blomstrer frem til slutningen af februar. Hvis man vil finde liv udenfor i Holbæk på en vintersøndag, er skøjtebanen på Markedspladsen det bedste bud.

Da OPLEV Sjælland kigger forbi en hverdag midt på eftermiddagen, er der god plads på isen, så familien Jensens yngste, Rasmus på halvandet, kan futte rundt i sine vinterstøvler blandt de skøjtende - overbevisende sikkert. Far, Martin Jensen, er også i hverdagssko, mens resten af familien fra Asnæs, mor Christina Jensen og tvillingerne Hanna og Peter på otte år, er på skøjter.

- Jeg har stået en lille smule, da jeg var barn. Hanna er helt vild med det, fortæller Christina Jensen, mens hun holder fast i en af pælene nær kiosken, hvor de har lejet skøjter.

- Det er ikke så højtideligt. Det er meget rart, siger hun om Isrosen.

På trods af at det kun er Hannas tredje gang på skøjter, har hun ret godt fat i det.

Fakta:
  • Det er gratis at benytte skøjtebanen Isrosen i Holbæk.
  • Det koster 50 kroner at leje et par skøjter.
  • Skøjteudlejning og kiosk har åbent fra 10 til 18 alle ugens dage frem til den 28. februar, når banen lukker for denne sæson.
  • Der er lys på banen frem til klokken 22 om aftenen.
  • Fra Holbæk Station er der en gåtur på 600 meter, knap 10 minutter, til Isrosen på Markedspladsen.

- Det bedste er, når man kan køre hurtigt og lave alle mulige tricks, siger hun, der dog også har prøvet at slå sig, da hun ikke kunne stoppe og kørte ind i en stolpe.

Lys på om aftenen

At der er plads til begyndere i alle aldre, er 63-årige Carsten Valentin et godt eksempel på. Han bor lige i nærheden og har været en del på skøjtebanen denne vinter.

- Jeg skal jo lære det. Jeg har kunnet det for 50 år siden, så det skal jeg også kunne nu, siger han.

- Det går godt. Jeg er blevet god til det, lyder hans vurdering.

Skøjterne på fødderne er hans egne. Med 10 ture på skøjebanen indtil videre er det en fornuftig investering. Det koster 50 kroner per par at leje skøjter, mens det er gratis at benytte banen.

- Det er fantastisk, siger han om muligheden for at stå på skøjter.

- De kommer også fra nær og fjern, supplerer Zi Møller, der sidder på banden ved siden af ham.

- De unge er glade for det. Det vælter med unge her, siger Carsten Valentin.

Ifølge Kasper Lomholdt fra Sidesporet, der driver Isrosen for Holbæk Kommune, er det ganske vist. Han har for eksempel selv snakket med folk fra Slagelse og Lejre.

Skøjtebanen er udflugtsmål for klasser, institutioner og bedsteforældre med børnebørn. Isen danner også grundlag for børnefødselsdage med varm kakao og andre forfriskninger på lægterne.

Ved siden af den store bane er der en mindre bane til ishockey, hvor der arrangeres turnering hver vinter. Finalen spilles søndag den 25. februar.

Næste vinter er der udsigt til en ny aktivitet på Markedspladsen ved siden af Isrosen - en snowboard-rampe, der skal beklædes med den »sne«, der bliver fejet af isen.

Skøjteudlejningen og kiosken på Isrosen er åben hver dag fra klokken 10 til 18 frem til den 28. februar. Når mørket falder på, bliver lysene omkring banen tændt, så det er muligt at bruge banen helt frem til klokken 22, hvis man har sine egne skøjter.

- Og om aftenen kommer kæresteparrene, lyder det fra Zi Møller.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk