18. januar 2018
- Det er Danmarks ældste beboede hus man går igennem, når man går igennem klosterporten, fortæller Henrik Bulskov. Foto: Anders Ole Olsen
gallery icon

Se billedserie

- Det er Danmarks ældste beboede hus man går igennem, når man går igennem klosterporten, fortæller Henrik Bulskov. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Du går fra nutiden og ind i en historisk fortid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Du går fra nutiden og ind i en historisk fortid
Oplev - 07. marts 2017 kl. 20:00
Af Julie Grothen, OPLEV
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Henrik Bulskov har boet i Sorø i 25 år, og der er ét sted, han altid gerne tager venner, familie eller kolleger med hen: Området ved Sorø Klosterkirke.

- Når du går igennem klosterporten, er det som at træde fra nutid til en historisk fortid. Det er spændende og meget smukt, stilfuldt og med ro på. Det er hele området, forbi kirken og ned til søerne, der er helt fantastisk, siger han.

Henrik Bulskov er selvstændig erhvervsdrivende. Han er også præsident i Lions Club i Sorø, hvor han blandt andet er med til at arrangere en årlig koncert i Sorø Klosterkirke, som finder sted 2. søndag i januar. Musik er i det hele taget vigtigt for Henrik Bulskov, som også gerne kører efter den gode musikalske oplevelse - om det er kormusik, jazz eller blues. Han er dog også med til at sørge for, at der er musik i Sorø. I år var han for eksempel med til at arrangere kyndelmisse på spillestedet Ludvig.

- Hvis man kan byde ind med noget i forhold til det lokalsamfund, man bor i, så skal man gøre det, siger Henrik Bulskov.

Når han skal ud at gå, så er hans foretrukne tur området ved klosterkirken.

- Når man går turen rundt om søerne, bliver man tryllebundet ved synet af akademiet og kirken. Det er ligegyldigt, om det er sommer og sol eller rusk og piv, siger Henrik Bulskov, som dog elsker forårets lysende grønne farver allermest.

Sorø Klosterkirke er blandt de første danske bygningsværker i teglsten. Den er gravkirke for Hvideslægten, som har sat sit tydelige præg i og omkring Sorø. Det var den mest kendte af Hviderne, Absalon, som beordrede kirken bygget, og den stod klar, det år han døde, i 1201. Også kongerne Christoffer II, Valdemar Atterdag og Oluf samt Ludvig Holberg er gravsat i Sorø Klosterkirke.

Kirken er åben alle dage mellem 9 og 16, og der er fri entré. Men det kan også være en god idé at bestille en rundvisning gennem Sorø Bykontor, anbefaler Henrik Bulskov.

- De har sindssygt gode fortællere, som kan alle de gode røverhistorier fra de sidste godt 800 års historie, siger han.

Henrik Bulskov har også sit eget personlige forhold til kirken. Det var her, han sagde ja til sin kone Pernille, som han fejrede kobberbryllup med i november 2016.

Adressen på Sorø Klosterkirke er Akademigrunden 4, 4180 Sorø. Kommer du kørende i bil til området ved Sorø Klosterkirke, kan du for eksempel parkere på Torvet. Tager du det offentlige skal du af på stoppestedet Sorø Akademi, hvorfra der er få minutters gang.

Hvilken oplevelse vil du anbefale?
I hvert nummer stiller vi det spørgsmål til en af OPLEV Sjællands læsere.


Hvilken oplevelse vil du anbefale?


I dag: Henrik Bulskov, præsident for Lions Club i Sorø og engageret i det lokale musikliv.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk