4. juni 2020
Mike Lowery (Will Smith) og Marcus Burnett (Martin Lawrence) er tilbage i topform i treeren »Bad Boys for Life«. Foto: 20th Century Fox
gallery icon

Se billedserie

Mike Lowery (Will Smith) og Marcus Burnett (Martin Lawrence) er tilbage i topform i treeren »Bad Boys for Life«. Foto: 20th Century Fox
Foto: Ben Rothstein
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det skal du se i biffen i 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skal du se i biffen i 2020
Oplev - 17. januar 2020 kl. 17:44
Af Morten Chas Overgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Er du en hund efter hæsblæsende action, storslåede følelser og nervepirrende spænding, og må det gerne foregå i mørke på det store lærred indhyllet i bragende surround sound, så er 2020 måske året, hvor spareskillingerne skal bruges på adskillige ture i biffen.

Fuld fart på action

Nogle gange kommer der en filmtrailer, som lukker hele omverdenen ude, og tvinger en til at lade sig tryllebinde i halvandet minuts tid, mens man ser smagsprøven løbe over skærmen. Sådan var der nok rigtig mange filmelskere, der havde det, da traileren til »Top Gun: Maverick« første gang løb over skærmen, anslået af den ikoniske titelmelodi »Top Gun Anthem« fra etteren, der udkom i 1986.

Tom Cruise er tilbage, og denne gang er hans F-14 Tomcat skiftet ud med en F/A-18E/F Super Hornet, men opskriften ser ud til at være den samme: Svedige muskler, spydige replikker og spektakulære jagerfly i vilde luftdueller. Filmen, der også byder på et gensyn med Val 'Iceman' Kilmer har premiere i juli måned.

I kategorien film-franchises, der bliver genoplivet, finder vi også Martin Lawrence og Will Smith, der for tredje gang spiller makkerparret Marcus Burnett og Mike Lowery i »Bad Boys 3: Bad Boys For Life«. Der er ikke afsløret meget af plottet endnu, men det indeholder med sikkerhed både hurtige biler, raserede gerningssteder og en perlerække af one-liners fra de to hovedpersoner.

2020 bliver også året, hvor Daniel Craig for sidste gang trækker i smokingen som agent 007. James Bond er i »No Time to Die« oppe mod Bond-skurken Safin, spillet af Rami Malek, der senest høstede store roser for rollen som Freddie Mercury i filmen Bohemian Rhapsody.

TOP GUN: MAVERICK
Tom Cruise spiller igen Pete "Maverick" Mitchell,
er i Top Gun: Maverick skal træne sønnen til
sin tidligere makker "Goose".
Foto: UIP/ Paramount Pictures

Det kommende år byder også på kræs for folk, der elsker film som Inception, Dunkirk og Interstellar, for mesterinstruktøren Christopher Nolan har kastet sig ud i endnu et sci-fi eventyr - denne gang med spionfilmen »Tenet«. John David Washington (BlacKkKlansman), Robert Pattinson (Twillight) og Elizabeth Debicki (The Great Gatsby) spiller hovedrollerne, og traileren afslører et plot, hvor der bliver spolet godt og grundigt frem og tilbage i tiden, så ligesom med Nolans øvrige film skal man nok forberede sig på at holde tungen lige i munden.

Hollywood er ikke det eneste sted, hvor de kan finde ud af at lave film, som får danskerne til at valfarte til biograferne. Filmatiseringerne af Jussi Adler Olsens bøger om Afdeling Q har slået den ene salgsrekord efter den anden, på trods af at forfatteren selv har været utilfreds med Zentropas film. Derfor har Nordisk Film overtaget filmserien, og Ulrich Thomsen og Zaki Youssef overtager rollerne som Carl Mørck og Assad fra Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares.

Skæve vinkler

Mens nogle film forsøger at vække genkendelse hos publikum, så er der også film, der viser verden fra en anden vinkel, end man normalt ser den. »Jojo Rabbit« er historien om den 10-årige Johannes 'Jojo' Betzler, der bor i Nazi-Tyskland under krigen og har en usynlig ven, som er en barnlig version af Adolf Hitler. Jojo opdager Elsa Korr, en jødisk pige, der gemmer sig på loftet, og er på komisk vis splittet mellem forholdet til Elsa og den overdramatiserende Adolf Hitler.

I Thomas Vinterbergs kommende film »Druk« hævder en norsk filosof, at mennesket er født med en halv promille for lidt alkohol i blodet, og Martin spillet af Mads Mikkelsen og hans tre kolleger spillet af Thomas Bo Larsen, Lars Ranthe og Magnus Millang kaster sig ud i et eksperiment og opretholder en konstant alkoholpåvirkning i hverdagen med gode resultater - til at begynde med.

»En Helt Almindelig Familie« er en film, der fortæller, hvordan kønsidentitet kan vende op og ned på hverdagen. Filmen handler om 11-årige Emma (Kaya Toft Loholt), der bor i forstaden og elsker at spille fodbold. Emmas liv bliver vendt op og ned, da hendes far, spillet af Mikkel Boe Følsgaard pludselig vælger at skifte køn og går fra at være Thomas til Agnete.

null
Disneys live action-version af Mulan bliver
efter alt at dømme en film uden dragen
Mushu, og den skulle i højere grad end
tegnefilmen læne sig op af det kinesiske
folkedigt om Hua Mulan.
Foto: The Walt Disney Company

Nøøøj, det' for børn

Som altid går Disney forrest, når underholdningen skal sikres for både børn og voksne, og 2020 bliver ikke en undtagelse. Disneys genoplivelse af de gamle klassikere som live action-film fortsætter med filmatiseringen af »Mulan« til foråret. Filmen holder sig efter sigende endnu tættere på det kinesiske folkedigt om Hua Mulan, end den tegnede version, og det ser ud til, at vi derfor må undvære dragen Mushu, der blev spillet af Jan Gintberg på dansk.

Samarbejdet mellem Disney og Pixar kommer også til at kaste et par film af sig. »Onward« er filmen om brødrene Ian og Barley Lightfoot spillet af Tom Holland og Chris Pratt, der begge er kendt fra Avengers-universet, der bringer deres far tilbage fra de døde. Eller det vil sige, de bringer hans ben tilbage, og så starter jagten på at få resten af farens krop tilbage.

Den anden film er »Soul«, der kommer fra skaberne af »Inside Out«, »Up« og »Coco«, og giver et bud på, hvordan vores sjæl opfører sig, når den ikke er i kroppen.

På Blue Sky Studios har folkene bag »Ice Age« og »Ferdinand« lavet animationsfilmen »Spioner på missioner«, hvor Lance Sterling, spillet af Will Smith, bliver forvandlet til en due og får brug for hjælp fra gadget-nørden Walter, spillet af Tom Holland.

2020 byder også på film som den nye Wonder Woman, »Black Widow«, Guy Richie-filmen »The Gentlemen«, »Døden på Nilen«, den tredje film i rækken om Nattens Dæmoner og »Krudttønden« med Lars Brygmann og Nikolaj Coster-Waldau på rollelisten. Listen af film fortsætter, så der er god grund til at skrive bio-billetter på ønskesedlen med det samme, for der venter masser af oplevelser i biografmørket.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk