21. september 2020
»out OF DUST« bliver en cirka 45 minutter lang danseforestilling uden historie men med udgangspunkt i sjælen som begreb.Foto: Emilia Staugaard
gallery icon

Se billedserie

»out OF DUST« bliver en cirka 45 minutter lang danseforestilling uden historie men med udgangspunkt i sjælen som begreb.Foto: Emilia Staugaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danseforestilling om den uhåndgribelige sjæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danseforestilling om den uhåndgribelige sjæl
Oplev - 08. december 2019 kl. 13:12
Af Esben Thoby
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nyt dansekompagni blev Reumert-nomineret for deres første opsætning. Nu er de klar med opfølgeren »out OF DUST«, der tager udgangspunkt i sjælen som begreb.

- Danseforestillinger kan hurtigt blive for mærkelige og abstrakte, og det skræmmer folk væk. Omvendt kan det også være sådan, at du får alting serveret på et sølvfad og slet ikke skal tænke selv. Vores scenekunst forsøger at ligge i spændingsfeltet, mellem hvor der skal være plads til publikums egne refleksioner.

Out OF DUST
  • Koreograferet af Jens Schyth Brøndum i samarbejde med dansere fra DeLeónCompany.
  • Premiere torsdag den 16. januar 2020 klokken 19.30 på Dansekapellet, Bisbjerg Torv 1, 2400 København NV.
  • Spiller desuden fredag den 17. januar klokken 19.30, lørdag den 18. januar klokken 18.00 samt søndag den 19. januar klokken 16.00.
  • Billetter koster mellem 40 og 145 kroner og købes på teaterbilletter.dk.
  • DeLeónCompany debuterede med forestillingen »Ocean Of Our Motion« i januar i år. Den blev Reumert-nomineret til Årets Danseforestilling 2019.

Ordene kommer fra Stina Strange Thue, en af hovedkræfterne bag dansekompagniet DeLeónCompany, der debuterede med forestillingen »Ocean Of Our Motion« i januar måned. Den blev så succesfuld, at den blev nomineret til Årets Danseforestilling til Årets Reumert.

- Vi har forsøgt at bygge videre på samme koncept med vores nye forestilling, »out OF DUST«, som tager udgangspunkt i sjælen som begreb. Sjælen er et symbol for det uhåndgribelige i vores liv - noget, der er der, men som vi ikke ved, hvad egentlig er, fortæller Stina Strange Thue og fortsætter:

- Især unge mennesker vil gerne forstå og begribe alting. Der bruger vi sjælen som en metafor for noget uhåndgribeligt og prøver at sige: Det er egentlig okay, at vi ikke ved, hvad det er.

Islandsk grædekor

Stina Strange Thue er både danser og producent på forestillingen, hvor prøverne har været godt i gang siden midten af november. Der knokles videre i hele december, inden der til sidst er omkring otte dage i januar, hvor ting som scenografi og kostumer skal på plads.

- Der er stadig ting, vi ikke har helt på plads endnu. Lige nu er vi i gang med at få komponeret musik til forestillingen. Der vil måske være sang i form af et grædekor - enten på et sprog, som komponisten selv opfinder, ellers på islandsk eller færøsk, så man ikke forstår noget, men stadig kan forholde sig til det, forklarer Stina Strange Thue.

Om Stina Strange Thue:
  • 32 år gammel.
  • Opvokset i Næstved, men flyttede til København som 18-årig for at starte sin første danseuddannelse.
  • Er uddannet danser fra Balettakademien i Göteborg og på Den Danske Scenekunstskole.
  • Har været en del af DGI’s verdenshold.
  • Udgør sammen med koreograf Jens Schyth Brøndum de kreative kræfter og producentkræfterne bag DeLeónCompany, der støttes af Statens Kunstfond og flere private fonde.
Håber på turné

Der er ikke nogen historie med en rød tråd i »out OF DUST«. I stedet er det meningen, at publikum skal skabe sin egen historie og mærke de følelser, som forestillingen giver.

- Det lyder måske mærkeligt, men jeg håber, at folk er en lille smule forvirrede, når de går ud fra forestillingen. De skal gerne have fået en æstetisk oplevelse og være blevet oversvømmet med lyd, bevægelse og lys. Jeg håber, publikum reflekterer over de ting, de ikke forstår. Og derefter lader det svæve, siger producenten og danseren.

I første omgang sættes danseforestillingen op i Dansekapellet i København, men Stina Strange Thue håber, at den kan få bredere udbredelse:

- Små kompagnier som vores kæmper alle for at komme ud, for det er mest teater og forestillinger til børn, der kommer på turné. Men vi er i gang med at tale med frivillige fra teaterforestillinger og sender en masse mails afsted. Nu har vi også fået et andet stempel, efter vi blev Reumert-nomineret, så vi håber, at det kan lade sig gøre.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk