20. oktober 2020
De bedste billeder fra fotokonkurrencen »Fang din by« kan i øjeblikket ses på DAC og Københavns Hovedbanegård. Foto: Dansk Arkitektur Center
gallery icon

Se billedserie

De bedste billeder fra fotokonkurrencen »Fang din by« kan i øjeblikket ses på DAC og Københavns Hovedbanegård. Foto: Dansk Arkitektur Center
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byen fanget på tusinder af splitsekunder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byen fanget på tusinder af splitsekunder
Oplev - 04. juli 2020 kl. 07:30
Af Lars Jørgensen

Selvom det er femte gang i træk, at Dansk Arkitektur Center (DAC) afvikler fotokonkurrencen » Fang din by«, vil 2020-udgaven nok alligevel blive husket som et helt særligt år i konkurrencens historie.

Initiativet er igangsat for at få flere til at få øjnene op for arkitekturen i byen og for, hvordan arkitektur sætter rammerne for vores hverdagsliv. Men til forskel fra tidligere år har rigtig mange af de omkring 5500 indsendte bidrag selvsagt kredset meget om coronanedlukning, fysisk afstand og karantæne. Corona lagde gaderne øde og afbrød den normale hverdag. Det afspejler sig i mange af de deltagende fotos, der er langt mere stille og længselsfulde end larmende og festlige. Det er fotos, der i højere grad end traditionelle arkitekturfotos kommunikerer følelser og historier. Og som dokumenterer en tid, der på mange måder kommer til at sætte præg på vores hverdag - også fremover.

»Fang din by«- udstillingsperiode
  • Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center: 25. juni - 7. oktober
  • Københavns Hovedbanegård: 25. juni - 3. august
  • Valby Station: 4. august - 3. september
  • Høje Taastrup Station: 4. september - 7. oktober

Vindere af den åbne konkurrence
  • 1. plads: Asger Korsgaard
  • 2. plads: Laura Lorence
  • 3. plads: Kirsten Damgaard

Vindere af skolekonkurrencen
  • 1. plads: Theodore Knightley, 5 kl., Ørestad Friskole
  • 2. plads: Julie Johansen, 4.C., Nibe Skole
  • 3. plads: Ingrid Leerstrup Reingaard, Spirerne, Freinetskolen

- Der var overraskende mange fotos af naturen og naturoplevelser i byen, hvilket peger på, at der var et stort behov for disse oplevelser under coronakarantænen, fortæller Camilla van Deurs, stadsarkitekt og jurymedlem.

Tanya Lindkvist, programchef og jurymedlem uddyber:

- Fotografierne skildrer en interaktion med arkitekturen, som adskiller sig fra de tidligere år. Der er en langt højere grad af intensitet og personlighed i dem. Billederne viser fornyede ønsker og krav om nærhed til naturen og bynaturen. Coronakrisen har forandret vores blik på byen. Jeg tror, at krisen vil påvirke vores byudvikling; at vi vil gentænke det offentlige rum, vores byrum og vores pladser, siger hun.

Udvalgte fotografier fra konkurrencen udstilles i øjeblikket på Bryghuspladsen ved Dansk Arkitektur Center i BLOX frem til 7. oktober 2020. Udstillingen kan desuden opleves på Københavns Hovedbanegård, Valby Station og Høje Taastrup Station i løbet ad året.

»Fang din by«-konkurrencen løb fra den 5. marts til den 5. maj 2020. Juryen har udvalgt de 55 bedste fotos fra den åbne konkurrence og skolekonkurrencen for 4., 5. og 6. klasser, heriblandt også top tre-vindere i hver konkurrence.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk