18. oktober 2019
Ihan Haydar fra Næstved er kendt som trommeslager med en smittende udstråling. Hun er i disse måneder vært på Voice Junior. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Ihan Haydar fra Næstved er kendt som trommeslager med en smittende udstråling. Hun er i disse måneder vært på Voice Junior. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Trommeslager med barnlig energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Trommeslager med barnlig energi
Oplev - 10. maj 2019 kl. 09:54
Af Joachim Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Halvtreds procent talent. Halvtreds procent attitude.

Sådan beskriver Ihan Haydar sin tilgang til musikken, hvor hun som trommeslager i popduoen L.I.G.A er blevet kendt som et energisk festfyrværkeri på scenen, gerne hamrende på et glitrende, pink trommesæt.

For tiden har hun gemt trommestikkerne en smule af vejen og indtager i stedet en rolle som vært for sangkonkurrencen Voice Junior sammen med Jacob Riising, hvor vilje og attitude også kan bringe én langt.

Og for 26-årige Ihan Haydar, der aldersmæssigt er tættere på mange af de unge deltagere end på sin værtskollega, har det været en kærkommen udfordring at arbejde med børn.

- Jeg er helt vild med børn. De er så fede at arbejde med. Det er bare livsglæde. Den glæde til musikken, den rene glæde, den er bare så fed at opleve, siger hun.

Ingen Blachman

Voice Junior-deltagerne får udlevet drømmen om at stå på scenen i så ung en alder som otte år. Her er opbakningen fra forældrene vigtig, og der er ingen Blachman til at skælde dem ud for ikke at stoppe børnene, hvis de ikke rammer tonerne rent.

Fakta:
  • Ihan Haydar
  • 26 år
  • Født i Irak, kom til Danmark og Næstved i 2003.
  • Deltog i det europæiske Melodi Grand Prix som trommeslager for Soluna Samay i 2012
  • Trommeslager i bandet L.I.G.A
  • Vært for Voice Junior, der kan ses på Kanal 5

- Det var mine forældre rigtig gode til. De sagde i en tidlig alder, at jeg ikke kunne synge, så det skulle jeg lade være med, griner Ihan Haydar.

Bag latteren gemmer sig dog en vis alvor. I hele sin barndom skjulte musikeren for sine forældre, at hun hver dag spillede trommer på sin skole i Glumsø og senere Næstved Gymnasium.

Alligevel er hun ikke det mindste misundelig på de børn, der har forældrene bag sig. Hun har gjort det til en fordel, at hun tidligt skulle kæmpe for det og bevise sig selv, mener hun. Det vækker respekt hos de unge deltagere i Voice Junior.

- Når jeg har siddet og fortalt min historie, siger de »wow, gjorde du alt det«. Det gjorde noget ved dem at vide, at man skal ville det, hvis man vil ind i den her branche, siger hun.

Grædende børn

Som vært er det den farvestrålende musikers opgave at trøste de børn, der lader følelserne få frit løb efter en optræden.

- Mange af dem græder jo, når de kommer ud. Det er ligegyldigt, om de er gået videre eller ej, siger en storsmilende Ihan Haydar.

- Min rolle har været at være deres ven og hænge ud med dem og fortælle om mine erfaringer med L.I.G.A, og det har været en kæmpe succes. De synes også, det er lidt sejt, at jeg spiller trommer og ikke bare synger. De er pissesøde og jeg har haft en fest med dem, siger hun.

Danmark er for lille

Tv-tjansen har Ihan Haydar taget imod med kyshånd, da hun elsker at udfordre sig selv. Det har været et tiltrængt afbræk fra mange års hæsblæsende turnéer med bandet, og hun er nu så småt klar til at sætte sig nye mål.

- Jeg har nået alle de ting, jeg gerne vil - i Danmark. Danmark er bare lille, og det er ikke negativt, men det er et lille land. Nu vil jeg gerne til udlandet og prøve det af, siger trommeslageren.

Hun har aldrig modtaget undervisning i at spille på trommer, så hun øver sig for tiden ekstra meget på de tekniske aspekter af trommeriet, ligesom hun har planlagt en rejse til Los Angeles, hvor hun skal lære af de bedste i branchen.

L.I.G.A er desuden tilbage i studiet og tager i år på en lille turné til otte-ti byer, heriblandt Ringsted Festival.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk