19. februar 2020
Jakob Lintrup opdagede ved et tilfælde bowcombat og tilbyder nu aktiviteten i Roskilde-området og i den øvrige del af Region Sjælland. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Jakob Lintrup opdagede ved et tilfælde bowcombat og tilbyder nu aktiviteten i Roskilde-området og i den øvrige del af Region Sjælland. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Skyd dine venner med bue og pil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Skyd dine venner med bue og pil
Oplev - 16. august 2019 kl. 10:07
Af Lars Ahn Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bowcombat giver børn og voksne mulighed for at skyde til måls efter hinanden med bue og pil, men det kræver mere taktik end paintball.

Hvis man altid har drømt om at udleve sin indre Robin Hood - eller Katniss Everdeen fra »The Hunger Games«, hvis man hører til de yngre generationer - så er muligheden der nu takket være Bowcombat4000 i Roskilde.

For snart et halvt år siden begyndte Jakob Lintrup at tilbyde bowcombat som en ny aktivitet i Trekroner ved Roskilde, men han tilbyder også at køre ud til folk med udstyret.

Sådan spilles bowcombat
  • Bowcombat kombinerer elementer fra bueskydning, paintball og høvdingebold til et actionfyldt spil.
  • Der er typisk op til seks spillere på hvert af de to hold, der får hver sin banehalvdel, hvor der er tre store puder, som de kan søge dækning bag.
  • Derefter går det ud på - lige som i høvdingebold - at få sendt modstanderen ud af spillet ved at ramme dem, men det kan man også gøre, hvis man er i stand til at gribe den pil, der bliver skudt efter én.
  • Pilene er udstyret med skumdutter for enden, men da det kan gøre ondt at blive ramt i ansigtet, er spillerne udstyret med masker.
  • Den anbefalede alder er fra 10 år og opefter.
  • Læs mere på hjemmesiden bowcombat4000.dk

- Det kræver bare en græsplæne på minimum 20 gange 40 meter. Det kan også lade sig gøre indendørs i en hal eller et lager, hvor der ikke er noget, der kan gå i stykker, siger han.

Ingen blå mærker

Bowcombat kan bedst beskrives som paintball med bue og pil, hvor spidsen er erstattet med en skumdut. Men der er væsentlige forskelle.

- En bue er jo ikke et automatvåben, så du kan ikke bare skyde løs som i paintball. Du har kun et skud at gøre godt med, og du er ret sårbar, indtil du får skudt igen, så taktikken går ud på at dække hinanden. Fordelen er, at det ikke giver blå mærker, og at det er megasjovt, siger Jakob Lintrup.

Han opdagede aktiviteten ved en tilfældighed, da han en dag sad og surfede på nettet. Indtil da havde han aldrig selv prøvet at trække en bue.

- Jeg syntes, det så vanvittig sjovt ud og kontaktede ham, der har Bowcombat i København. Jeg købte udstyret i vinter, og vi har lavet et samarbejde, så han dækker hovedstadsområdet, men jeg tager mig af Roskilde-området og det øvrige Sjælland, siger Jakob Lintrup.

Vil bare skyde

Indtil videre har Jakob Lintrup haft alt fra konfirmandhold til polterabend på besøg for at spille bowcombat, men han har også lavet events for Roskilde Garden og Sjov Ferie i Roskilde Kommune. Derudover har han indgået et samarbejde med Roskilde Kajakpolo.

Der findes et officielt bowcombat-spil med et regelsæt, men Jakob Lintrup fandt hurtig ud af, at det ikke er det, som folk kommer for.

- De spiller primært for at skyde hinanden, griner han.

Jakob Lintrup justerer desuden reglerne alt efter, hvem der spiller, og der er også mulighed for at være flere end de 12, som spillet egentlig er skabt til.

- Vi plejer også at lave en udskilningskonkurrence til allersidst a la Hunger Games, hvor der skydes, indtil der kun er én tilbage. Folk vil gerne have afgjort, hvem der er den bedste bueskytte, siger han.

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk