24. oktober 2020
Skulpturen »Deep Space Babylon« er Karen Kitani Harsbos moderne fortolkning af babylonsmyten - en skrøbelig miniature-by i fineste, hvide porcelæns-ler, udført på 3D-printer. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

Skulpturen »Deep Space Babylon« er Karen Kitani Harsbos moderne fortolkning af babylonsmyten - en skrøbelig miniature-by i fineste, hvide porcelæns-ler, udført på 3D-printer. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Skrøbelig Babylon-by udført i porcelæn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Skrøbelig Babylon-by udført i porcelæn
Oplev - 11. oktober 2020 kl. 09:16
Af Stefan Andreasen

Keramiker og tre abstrakte malere udstiller sammen i det kunstnerdrevne udstillingssted Huset i Asnæs.

I Bibelen og op gennem historien er Babylon brugt som metafor for det menneskelige forfald, og Babelstårnet, en 100 meter høj trappepyramide, blev symbolet på hovmodet.

I det kunstnerdrevne Huset i Asnæs kan man for tiden på udstillingen »Parallelle spor« se keramiker og billedkunstner Karen Kitani Harsbos moderne bud på en Babylon-fortolkning i skulpturen »Deep Space Babylon«.

En skrøbelig miniature-by udført i fineste, hvide porcelænsler, nærmest sammenstrikket, på en 3D-printer ud fra hendes arbejdstegninger.

Værkets mange dele er holdt sammen med stænger og elastikker i en fin, vakkelvorn balanceakt på gulvet. Porcelænet udtrykker en forfinet skrøbelighed. Som om den mindste rystelse fra et gulvbræt vil kunne få bygningsværket til at styrte i grus. Samtidig er der noget futuristisk i formsproget, der leder tankerne i retning af menneskets søgen efter opholdsmuligheder og kolonisering på andre planeter, når Jorden bliver er for giftig.

Karen Kitani Harsbo udstiller i Huset i Asnæs sammen med de tre abstrakte malere Marina Pagh, Linda Lildholdt og Marianne Thygesen.

Sidstnævnte udfolder sig frit og legesygt fabulerende på én af Husets lange vægge med collageserien »Vaser«, udført som maleri på bølgepap, hvor hun fortolker den daglige brugsgenstand vasen - som en rumlig container for frodighed og boblende livskraft i former og farver. Det vokser og gror op af Marianne Thygesens store papvaser. Og samtidig paradoksalt, at pap på et øjeblik ville blive gennemblødt og ødelagt af vand.

Fakta:
  • Huset i Asnæs, Storegade 31, 4550 Asnæs
  • Udstillingen »Parallelle spor« med Karen Kitani Harsbo, Marina Pagh, Linda Lildholdt og Marianne Thygesen kører til og med 25. oktober.

Marina Pagh arbejder med geometriske former, systemer, strukturer og overfladernes stoflige udtryk i sine malerier, og på udstillingen »Parallelle spor« viser hun blandt andet det fem meter lange og to meter høje megamaleri »Absolute Time« - en triptykon hvor samlingerne fungerer som lodrette akser, som de abstrakte figurer kan forskydes og drejes omkring.

Linda Lildholdt arbejder i sine malerier - blandt andet det store »Duale forbindelser« - med kontrasten mellem lyset og mørket, det åbne og det lukkede, harmoni og disharmoni, i former og farver.

Kunst som takeaway

På førstesalen er der udstilling med værker af Husets faste kunstnere - maleri, grafik, keramik, billedtæpper, skulptur og collage - og i X-Rummet har kunstnerne den salon- ophængte udstilling »Take Away«.

Her gælder andre principper end normalt på en kunstudstilling. Hvis man falder for ét af de udstillede værker og køber det, kan det tages med hjem med det samme. Derfor vil udstillingen i X-Rummet ændre sig løbende i udstillingsperioden.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk