14. august 2020
Sangerinde med mere Anne Linnet optræder til en julekoncert i Køge Kirke. Foto Mie Neel
Sangerinde med mere Anne Linnet optræder til en julekoncert i Køge Kirke. Foto Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anne Linnet fylder kirkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anne Linnet fylder kirkerne
Oplev - 22. november 2019 kl. 11:19
Af Torben Thorsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En af Danmarks mest betydningsfulde og initiativrige musikere tager på turné i kirker landet over. Med sig bringer hun julestemning og et stort bagkatalog, der spreder sig over fem årtier. Du kan opleve Anne Linnet live til julekoncert i blandt andet Køge Kirke og Hellig Kors Kirke i Jyllinge.

Siden 1970'erne har Anne Linnet været en del af den danske musikscene. Med et bagkatalog, som omfatter adskillige soloalbums og som skaber af diverse bands, har hun opnået anerkendelse for sine ærlige og åbne tekster samt sin lyst til at eksperimentere med musikgenrer.

Nu kan publikum glæde sig til en lang række julekoncerter, hvor Anne Linnet tager publikum i hånden ind i kirkens rum. Det bliver en åben og ærlig fortolkning af egne sange. Hun vil blandt andet synge klassikere som »Tusind Stykker«, »Smuk og Dejlig« og »Barndommens Gade« samt sange fra sit julealbum, blandt andet »Hvid Jul« og »Stjerne Over Betlehem«.

Kirken er livets rum

Anne Linnet nyder at spille i kirker, først og fremmest på grund af den gode akustik, men i høj grad også på grund af stemningen.

- Kirkens rum har dannet ramme om så uendeligt mange livsbegivenheder, både de triste og de glædelige. De fleste af os har oplevet nogle af de største øjeblikke i vores liv i en kirke, og det føler jeg nogle gange, at man kan fornemme, sidder i væggene. Man mærker, hvordan rummet er tæt af sorg og glæde, og det rum kan jeg godt lide at optræde i, fortæller Anne Linnet.

  • Koncerterne i Køge Kirke er lørdag den 30. november klokken 17 og 20. Ved redaktionens deadline var der stadig få billetter tilbage til koncerten klokken 17. Koncerterne er en del af samarbejdet mellem ungdomskulturhuset og spillestedet Tapperiet og Køge Kirke.
  • Billetter købes via www.ticketmaster.dk
  • Koncerten i Hellig Kors Kirke i Jyllinge er torsdag den 19. december klokken 19. Denne koncert er et samarbejde mellem spillestedet Gimle og Hellig Kors Kirke. Arrangementet er udsolgt.

I det hele taget mener Anne Linnet, at det er fantastisk, at kirkens rum bliver benyttet mere og mere.

- Det er det allerstærkeste kort folkekirken har på hånden, at kirken altid er åben for alle. Som i alle. Man er velkommen, uanset hvad man tror på, hvordan man gør det og hvorfor. Jeg oplever ikke kristendommen som fordomsfuld og missionerende, tværtimod synes jeg, at kirken har et enestående tilbud om et åbent fællesskab, siger hun.

Til jul kan Anne Linnet opleves til 21 julekoncerter landet over.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Tip os

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Redaktionen

Ring på 88 42 03 08 eller skriv til:
oplev@sn.dk

Annoncer

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
oplev.salg@sn.dk