23. januar 2021
Onsdag deltog Beredsskabsstyrelsen også i eftersøgningen ved Dragør. Foto: HYPERLINK "http://www.alarm112danmark.dk" alarm112danmark.dk
gallery icon

Se billedserie

Onsdag deltog Beredsskabsstyrelsen også i eftersøgningen ved Dragør. Foto: HYPERLINK "http://www.alarm112danmark.dk" alarm112danmark.dk
Foto: Bjorn Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På udkig efter ligdele i vandkanten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På udkig efter ligdele i vandkanten
Østsjælland - 24. august 2017 kl. 14:47
Af Marianne Due

Stranden, vandkanten og ude i det lave vand. Eftersøgningen af ligdele fra ubådssagen fortsætter. 20 mand undersøgte torsdag en strækning på 10-16 kilometer i Køge Bugt og op mod Dragør Havn.

arrow Læs også: Se billederne: Dykker leder videre efter rester af afdød journalist

Det var 15 værnepligtige fra Beredsskabsstyrelsen i Næstved og fem frivillige fra Beredsskabelsstyrelsen i Næstved og Hedehusene foruden fire befalingsmænd.

- Vi hjælper ofte politiet med eftersøgninger af gerningsvåben eller eftersøgte personer, men denne opgave er særlig usædvanlig, fordi den er så makaber og tragisk, siger sektionschef Martin Nielsen fra Beredsskabsstyrelsen.

De 15 værnepligtige er dog forberedte på opgaven. De har gennemført næsten syv måneders uddannelse om redning i forbindelse med brand, i ruiner og i forbindelse med farlige opgaver. I dette tilfælde er de også blevet forberedt.

- De er selvfølgelig berørte af opgaven, men de er klar over, hvad vi leder efter, og hvad vi kan finde. De er udannet til netop sådanne opgaver, hvor man kan komme ud for ting, som ikke er så behagelige at se, siger Martin Nielsen.

Eftersøgningen var koncentreret om vandkanten og men nogle steder havde eftersøgningsholdet også folk til at lede fra vandoverfladen ved hjælp af dykkermasker og snorkel, for eksempel steder ved å-udløb eller andre områder, hvor der er fordybninger, hvor noget kan lægge sig.

I forbindelse med eftersøgningen er private også blevet opfordret til at holde øje med vandkanten. Hvis man finder noget, så skal man straks tilkalde politiet, lyder det fra Martin Nielsen.

- Hvis det driver, så skal man sikre sig det, men ellers så lad det ligge og tilkald politiet med det samme, siger Martin Nielsen.

arrow Hundredvis har henvendt sig til politiet i ubådssag
25. august 2017 kl. 09:36 Opdateret: kl. 09:38
arrow Peter Madsen nægter sig skyldig i skænding af lig
25. august 2017 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:02
arrow Kulturhovedstaden Aarhus dropper film om sigtet ubådsejer
25. august 2017 kl. 04:28 Opdateret: kl. 04:30
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk