2. juni 2020
Afskedsreception for Mette Vadsager, TIna Carlsen og Michael Andersen, Vig Skole, i Torvehallen på Vig Hovedgade. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Afskedsreception for Mette Vadsager, TIna Carlsen og Michael Andersen, Vig Skole, i Torvehallen på Vig Hovedgade. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vraget leder: Mit hjerte gik i tusind stykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vraget leder: Mit hjerte gik i tusind stykker
Odsherred - 27. maj 2019 kl. 20:25
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag eftermiddag sagde Vig bys borgere, forældre, foreninger og børn farvel til Vig Skoles lederteam gennem de seneste fem år. Afdelingleder Mette Vadsager, SFO-leder Tina Carlsen, serviceleder Michael Andersen og skolesekretær Vibeke Starklint har alle valgt at opsige deres stillinger og mens sekretæren bliver til udgangen af juni, havde de tre andre sidste dag på skolen i dag.

arrow Læs også: Efter 250 kram: Hårdt at sige farvel til eleverne

Det havde en gruppe forældre valgt at markere med en afskedsreception i Torvehallen midt på bens hovedgade, hvor omkring 50-60 borgere, børn og en håndfuld politikere lagde vejen forbi med afskedsgaver i eftermiddagstimerne.

Mette Vadsager, der har været en del af Vig Skole siden august 2005, havde på mange måder frygtet afskedstimen og advarede på forhånd, at det nok var hendes sværeste tale til dato.

- Anne Linnet synger, at et hjerte kan gå i tusind stykker. Netop den følelse sad jeg med, tirsdag den 26. marts kl. 17, da en konsulent ringede med en trist nyhed. Jeg hæfter mig dog også ved, at Anne Linnet i sangen »Forårsdag« synger, at alt det vi har grædt igennem livet, forsvinder på forårsdag. Måske den dag kommer inden længe. Hvem ved, lød det fra Mette Vadsager.

I sin tale så hun tilbage på de 14 år på skolen med overskrifter som ordentlighed og fællesskabet, der fik sejlskibet Vig Skole vendt fra at være en synkeklar skude, til et skib der for fulde sejl fik skabt grundlaget for genetableringen af den mistede overbygning.

- Det har været den vildeste, sjoveste, mest hæsblæsende, skæggeste, voldsomste og bedste tur, jeg nogensinde har været på. Turen har uden tvivl sat sig uudviskbare spor i min hjerte, sagde hun videre inden stemmen knækkede, da hun takkede eleverne.

Hun takkede samtidig for opbakningen, hele byen gav hende, da hun i marts blev vraget som skoleleder.

En stilling, som mange i byen og på skolen havde en forventning om, ville tilfalde hende.

- Vi har lavet en skole, der opfylder alle krav fra både regeringen og byråd, og vi forstår ikke, hvorfor det skulle ende sådan her, sagde Michael Andersen, da han fik mikrofonen.

- Du har efterladt spor på skolen, hos børn, forældre, medarbejdere og hos mig. Sammen med dig, er jeg blevet en bedre udgave af mig selv -både som leder og menneske, supplerede Tina Carlsen.

arrow Billeder: Elever sagde farvel til lederteam i Vig
27. maj 2019 kl. 12:41 Opdateret: kl. 12:40
arrow Første skoledag for elever og skoleleder
01. maj 2019 kl. 10:42 Opdateret: kl. 10:42
arrow Vigs nye skoleleder skal skabe ro
28. april 2019 kl. 08:27 Opdateret: kl. 13:23
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk