19. oktober 2021
Fremover har Arbejdstilsynet pålagt opholdsstedet Ørbækskilde at sikre deres medarbejdere bedre, for det er ikke godt nok at arbejde alene, hvis de skal håndtere alvorligt udadreagerende psykisk syge borgere.
Fremover har Arbejdstilsynet pålagt opholdsstedet Ørbækskilde at sikre deres medarbejdere bedre, for det er ikke godt nok at arbejde alene, hvis de skal håndtere alvorligt udadreagerende psykisk syge borgere.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vold og trusler var dagligdag, og efter fem måneders ansættelse kostede det ham livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Vold og trusler var dagligdag, og efter fem måneders ansættelse kostede det ham livet
Odsherred - 08. januar 2021 kl. 13:47
Af Martin Hoffmann Kønig

Vold, voldsomme skub og knivstik.

arrow Læs også: To blodige stik i brystet dræbte Yamma

Det var bare nogle af de ting, som Arbejdstilsynet, AT, mente, at de ansatte på opholdsstedet Ørbækskilde, i Veddinge, risikerede at blive udsat for, og derfor var det ikke i orden, at den dræbte 29-årige Nahmutallah Ahamadzai arbejdede alene i huset på Riisvej, hvor han den 30.december blev knivdræbt, efter politiets overbevisning, af en 19-årig beboer, der er varetægtsfængslet i surrogat.

Nahmutallah Ahamadzai var uddannet socialpædagog, men han havde kun været ansat på opholdsstedet siden juli 2020, og selvom han beskrives som fagligt dygtig, så var han uden hjælp, da han blev dræbt.

I sin redegørelse til blandt andet Socialtilsyn Øst har Ørbækskilde skrevet, at den ansatte på Riisvej havde mulighed for at rekvirere hjælp fra en kollega på Bøgebjergvej i Fårevejle, cirka fem minutters kørsel fra Riisvej, men som AT skriver i sin rapport efter drabet, så duer den model ikke, når man ikke er istand til at tilkalde hjælp.

Opholdsstedet beskriver videre, at de mente at den formodede drabsmands vrede var i aftagende, men i ATs rapport beskrives han som en person, der havde smadret ruder med sine bare hænder, smadret en kommode, slået huller i en gipsvæg samt flere gange truet medarbejderne.

De ansatte på opholdsstedet bærer ikke alarmer. Men der var en aftale med medarbejderne om, at de kan rekvirere hjælp på tværs af bostedets matrikler eller til lederen af stedet, men det var op til en individuel vurdering hos den enkelte medarbejder om der skulle kaldes hjælp, og over for AT erkendte medarbejderne, at de har været tilbageholdende med at tilkalde hjælp, fordi der herskede en kultur af, at: »det skal jeg nok klare.«

AT opfordrer i sit strakspåbud Opholdsstedet til at sikre, at der altid er mindst to ansatte på arbejde på hver matrikel, og at det sikres, at de ansatte har auditiv eller visuel kontakt samt at de udstyres med alarmer, der angiver de ansattes position.

arrow Drabet på ansat var ved at koste bosted livet
19. april 2021 kl. 13:30 Opdateret: kl. 15:38
arrow Efter drab på bosted: Minister vil have indsatsteam på banen
26. marts 2021 kl. 21:52 Opdateret: kl. 20:30
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk