16. juli 2019
Turistchef Hans-Jørgen Olsen, VisitOdsherred, tilstræber, at Odsherreds Kunstdage skal kunne hvile i sig selv økonomisk. Foto: Henrik Uhre-Prahl
gallery icon

Se billedserie

Turistchef Hans-Jørgen Olsen, VisitOdsherred, tilstræber, at Odsherreds Kunstdage skal kunne hvile i sig selv økonomisk. Foto: Henrik Uhre-Prahl
Foto: Henrik Uhre-Prahl
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: VisitOdsherred: Kunstdage skal balancere økonomisk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VisitOdsherred: Kunstdage skal balancere økonomisk
Odsherred - 10. februar 2019 kl. 10:20
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Turist-bureauet VisitOdsherred opkræver deltager-betalingen på 1750 kr., plus moms, fordi pinsekunst-ruten Odsherreds Kunstdage skal balancere økonomisk. Odsherred Kommune kan ikke støtte et arrangement med selvstændigt erhvervsdrivende kunstnere, udtaler kulturudvalgsformand Gitte Hededam til dagbladet Nordvestnyt.

Det er VisitOdsherred, der administrerer Odsherreds Kunstdage, et stærkt brand for Odsherred med op mod 30.000 gæster, og det er bureauet, der opkræver deltager-betalingen på 1750 kr. plus moms fra de cirka 60 kunstnere, kunsthåndværkere, designere og gallerier.

- VisitOdsherred får ikke et særligt kunst-tilskud fra kommunen til at køre Odsherreds Kunstdage, så vi er nødt til at få arrangementet til at hænge økonomisk sammen, siger turistchef Hans-Jørgen Olsen.

- Vi har en række udgifter - tryk af brochurer og plakater og annoncering, og en medarbejder, der bruger en måned på forberedelser til kunstdagene - udvælgelse af kunstnere, indsamling af tekster og fotos og opsætning af brochure, kontakt til medier. Alt i alt tæt på 100.000 kr. i udgifter, som vi skal have ind igen, for at arrangementet balancerer; det skal ikke give os overskud, siger Hans-Jørgen Olsen.

Billedhugger Peter Hesk Møller bekendtgjorde torsdag, at han har meldt sig ud af Odsherreds Kunstdage i år, efter at have deltaget i ti år, fordi han mener, at de deltagende kunstnere ikke bør betale 1750 kr. for at deltage i et arrangement, som har så enorm profilerings-værdi for Odsherred Kommune.

Peter Hesk Møller har valgt selv at holde åbent hus i »Tårnet« i Nykøbing og donere de 1750 kr., plus moms, til Læger uden Grænser.

- Det er min opfattelse, at en stor del af kunstnerne har en god omsætning på de dage og oplever det som et godt udstillingsvindue. Men det er jo den enkeltes afgørelse, om man synes, det er det værd, siger turistchef Hans-Jørgen Olsen.

Peter Hesk Møller mener, at Odsherred Kommune bør afholde udgifterne til Odsherreds Kunstdage, fordi det er et stort brand. Eller VisitOdsherred kunne bruge modellen fra Honky Tonk-arrangementet, hvor gæsterne køber et armbånd, der giver adgang alle steder.

- Odsherreds Kunstdage er et VisitOdsherred-projekt, så det er ikke kommunens projekt, udover at vi i forvejen støtter VisitOdsherred, siger kulturudvalgsformand Gitte Hededam (S).

- Kunstdagene er stærkt med til at brande Odsherred, og det er vi meget glade for. Men vi kan ikke som kommune gå ind og støtte selvstændigt erhvervsdrivende kunstnere. Til Odsherreds Kunstdage tjener kunstnerne penge på salg af deres kunst; flere og flere vil gerne være med, og for nogle af dem er det en god forretning. Odsherred Kommune har valgt at støtte kunstformidling - så som kunstnerhuset på Vibehus, udstillingslokaler i Pakhuset, kunstprojekter i Huset i Asnæs, siger Gitte Hededam.

Peter Hesk Møller efterlyser også en evaluering af Odsherreds Kunstdage - udvikling og nytænkning.

- Det har vi haft overvejelser om, men vi står midt i en tid, hvor der skal laves fusioner på turist-området frem mod 2020, så det vil være mest rigtigt at lade den nye organisation tage stilling til, hvordan Odsherreds Kunstdage videreføres, siger Hans-Jørgen Olsen.

- Og det ville være forkert af os at inddrage kunstnerne i en udviklings-proces nu, hvis vi så alligevel ikke gør noget ved det, fordi der kommer en ny organisation, siger Hans-Jørgen Olsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk