23. maj 2019
Skrivedyst-vinderen Katinka Kolleberg Agensø fra 5.B på Grundtvigsskolen i Nykøbing Sjælland sammen med festival-koordinator Anne-Marie Donslund, højskoleforstander Lars Gjerlufsen og Vig Bio-formand Jane Lykke. Foto: Claus Staraup
gallery icon

Se billedserie

Skrivedyst-vinderen Katinka Kolleberg Agensø fra 5.B på Grundtvigsskolen i Nykøbing Sjælland sammen med festival-koordinator Anne-Marie Donslund, højskoleforstander Lars Gjerlufsen og Vig Bio-formand Jane Lykke. Foto: Claus Staraup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinder af skrive-dyst: En dag i studiet med firkantet fortælling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinder af skrive-dyst: En dag i studiet med firkantet fortælling
Odsherred - 09. november 2018 kl. 14:11
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forfatter Louis Jensen er kendt for sine små finurlige historier - 100 i hvert af de foreløbig otte bind - som har dannet inspiration for konkurrencen »Firkantede historier« under den netop afsluttede litteratur- og læsefestival Odsherred Læser for børn og unge.

Konkurrencen blev vundet af Katinka Kolleberg Agensø fra 5.B på Grundtvigsskolen i Nykøbing Sjælland.

Præmien er en studiedag på Den Rytmiske Højskole ved Vig, hvor den firkantede fortællling indspilles sammen med højskolens musikelever i et professionelt lydstudie, og hele 5.B er inviteret med, inklusiv morgenmad og frokost.

Katinka Kolleberg Agensø og 5.B fik præmien overrakt fredag i Vig Bio. Fortællingen »Sira« lyder således:

- For sekshundrede og otteogtredvte gang, for treogtredive sekunder siden, var der ikke et øje, der så denne historie, og da var den ikke glad. Den var ensom, for bogstaverne havde jo hinanden, og billederne havde de andre billeder, men bogen havde ikke nogen. En dag tog en lille pige bogen op og begyndte at læse.

- Bogen blev så glad, at den blev forvandlet til en lille hund. Pigen tog den op og så, at den havde et halsbånd på med bogstaver. Bogstaverne dryssede også af den og faldt ned på gulvet, men de var ligeglade, for de blev så glade for hinanden, at de aldrig forlod hinanden igen. Hunden endte med at blive kaldt »Sira«, for det hed historien også.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk