23. januar 2019
Selvfølgelig kan man spise rosenblade. Bladene var på menuen, da Egebjerg-elever lavede mad til forældrene. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Selvfølgelig kan man spise rosenblade. Bladene var på menuen, da Egebjerg-elever lavede mad til forældrene. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vilde urter og tamme grøntsager på skemaet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vilde urter og tamme grøntsager på skemaet
Odsherred - 13. juni 2018 kl. 16:48
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Egebjerg: Der blev kærnet, kogt, bagt og friturestegt til den store guldmedalje på Nordskolens afdeling i Egebjerg onsdag formiddag.

I samarbejde med Nordisk Center for Lokale Fødevarer (NCLF) i Fårevejle har eleverne på Nordskolens afdeling i Egebjerg hele året haft fokus på fødevarer. Det fik forældrene i bogstaveligste forstand smagsprøver senere på dagen.

Samarbejdet falder i tråd med skolens ambition om at give alle elever mad- og råvareforståelse, lige fra de træder ind i børnehaven til de forlader 6. klasse.

- Vi tror på, at det er nøglen til livet, at give dem et kulinarisk og gastronomisk opdrag, så de kan lave deres egen mad, leve billigere som studerende og forsørge en familie, forklarer afdelingsleder Anders Ohlsen, da Nordvestnyt stak næsen i gryderne under forberedelserne onsdag formiddag.

Her var over 100 børn i fuld gang med madlavning fra bunden. Der blev kærnet smør og korn, vasket og hakket alle de vilde urter der blev samlet ind rundt om i Odsherred tirsdag og kogt Lammefjordskartofler. Alt sammen for at give forældre og andre interesserede smagsprøver på, hvad de har lært.

- Vi skal lave tangchips, forklarer en lille dreng, som er helt på det rene med at tang sagtens kan spises.

I det hele taget oplever de udsendte kokke fra NCLF et stor villighed til at smage på tingene hos eleverne.

- Det er vigtigt at fange deres interesse allerede når de er små og er åbne overfor det, forklarer kok Linda hinze i en stille stund mens pandebrødsdejen hæver.

Men mon ikke også forældrene var ganske åbne overfor at smage børnenes omfattende madproduktion senere på dagen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk