3. juni 2020
Så tæt pakket kan der være til et velbesøgt Vig Tuske- og Kræmmermarked (foto fra 2014), men nu vil bestyrelsen undersøge med politiet, om det kan lade sig gøre at åbne i en nedskåret, reguleret model.
Så tæt pakket kan der være til et velbesøgt Vig Tuske- og Kræmmermarked (foto fra 2014), men nu vil bestyrelsen undersøge med politiet, om det kan lade sig gøre at åbne i en nedskåret, reguleret model.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil i dialog med politiet: Håber at kunne åbne som et mindre marked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil i dialog med politiet: Håber at kunne åbne som et mindre marked
Odsherred - 07. april 2020 kl. 17:11
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Foreningen Vig Tuske- og Kræmmermarked, der arrangerer udendørs-markeder i Vig på onsdage og lørdage, vil nu gå i dialog med politi- og sundhedsmyndigheder for at undersøge, om der er en måde, så det sundheds-forsvarligt kan lade sig gøre at åbne markedet i en mindre udgave, hvor antallet af kræmmere er skåret ned til 120.

arrow Læs også: Trods aflysning i år: Helt sikkert Vig Festival i 2021

- Vi har målt os frem til, at der så vil være minimum tre meter imellem hver enkelt bod og en fem meter bred bod-vej, oplyser torvemester Søren Helbo fra Vig Tuske- og Kræmmermarkeds krise-udvalg under bestyrelsen.

- Vi er nu ved at undersøge, hvad forbuddet imod store forsamlinger præcist dækker. Vi mener, at vi kan indrette kræmmerpladsen forsvarligt ved at skære antallet af kræmmere ned til maksimum 120 og på den måde skabe mere plads omkring boderne.

- Men vi vil tale med politiet om, hvordan man så tackler det, hvis der skulle dukke 4000-5000 kunder op på en markedsdag. Det vil vi ikke bare lige selv kunne håndtere, så hvad gør man? Vi forsøger at få et svar fra politiet, siger Søren Helbo.

- Hvis det sikkerheds- og sundhedsmæssigt kan være forsvarligt at åbne markeder i den regulerede form, så gør vi det, men hvis der er tvivl, så gør vi det ikke, siger Søren Helbo.

- Vi holder vores kræmmerplads i orden og klar, så vi med helt kort varsel kan åbne, hvis vi får grønt lys fra myndighederne, siger torvemesteren.

Foreløbig har Vig Tuske- og Kræmmermarked udskudt sæson-åbningen til den 16. maj. Forbuddet imod forsamlinger, der er større end ti personer, gælder foreløbigt til og med den 10. maj.

Derimod er der forbud mod store forsamlinger som festivaler til og med august måned.

- Det rammer vores store Vig Sommermarked - ingen tvivl om det - så det er aflyst. Og det gælder også koncerten med Lars Lilholt Band, siger Søren Helbo.

arrow Forsamlingsforbud: Stort sommermarked må aflyses
07. april 2020 kl. 10:22 Opdateret: kl. 10:22
arrow Open air-koncert med Lars Lilholt aflyst
07. april 2020 kl. 08:20 Opdateret: kl. 08:20
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk