15. juli 2019
En række fagfolk var inviteret til at overvære forestillingen om børn af en alkoholiseret mor "Den bedste drøm", som tilbydes til Odsherreds skoler. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

En række fagfolk var inviteret til at overvære forestillingen om børn af en alkoholiseret mor "Den bedste drøm", som tilbydes til Odsherreds skoler. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil bryde børns tavshed om forældres misbrug

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil bryde børns tavshed om forældres misbrug
Odsherred - 14. marts 2019 kl. 07:54
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nyt teaterstykke sætter fokus på børn af forældre med alkoholmisbrug. Målgruppen er de 9 - 12-årige, og målet er at aftabuisere de følelser og tanker børn af misbrugende forældre tumler med.

I et samarbejde mellem Teater Borderline, Rusmiddelteamet Odsherred Kommune og TUBA/Odsherred var der onsdag eftermiddag inviteret til en helt særlig forestilling på Odsherred Teater. Et teatertykke om et søskendepar, der er efterladt alene hjemme, mens deres mor endnu engang er taget på vinbar for at drukne sine sorger.

Onsdagens visning var for en række fagpersoner, der til daglig arbejder med børn og unge, med forældre, der har problemer med misbrug.

Forestillingerne bliver givet gratis til skoler i Odsherred og Holbæk den kommende tid, og har allerede været vist i Kalundborg.

- Erfaringerne har vist, at teaterstykket er en katalysator, for at tale om emnet. Det er ikke så farligt, og man kan tale ud fra det karaktererne kommer ud for. Det har skabt en meget tillidsfuld stemning, hvor børnene tør fortælle om deres egne oplevelser, siger teaterinstruktøren, Lise Jørgensen.

For rusmiddelkonsulent Jens Peter Olsen, har samarbejdet været en ny måde at gribe emnet an på, og han håber at dagens arrangement kan være med til at klæde skolelærere, rusmiddelkonsulenter, familiemedarbejdere og andre fagpersoner bedre på, når de står i situationen.

Den 11. april vil der være lejlighed til at se forestillingen og skuespillerne Henriette Rosenbeck og Thomas Knuth-Winterfeldt og i Aksen i Asnæs.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk