16. juni 2019
Lærer og instruktør Allan Ohlsen instruerer Egebjerg-eleverne hjemme i skolens gymnastiksal. Til premieren bliver det dog en rigtig teaterscene, der skal optrædes på.
gallery icon

Se billedserie

Lærer og instruktør Allan Ohlsen instruerer Egebjerg-eleverne hjemme i skolens gymnastiksal. Til premieren bliver det dog en rigtig teaterscene, der skal optrædes på.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikingekonge får et tvist af Facebook

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikingekonge får et tvist af Facebook
Odsherred - 17. januar 2019 kl. 14:02
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Eleverne i 3. til og med 6. klasse på Nordskolen afdeling Egebjerg har de sidste uger arbejdet med opsætningen af et helt nyt teaterstykke, som tre af lærerne, Allan Ohlsen, Ursula Rasch Skou og Søren Erland Hansen står bag. Forestillingen har premiere den 5. februar på Odsherred Teater i Nykøbing. Godt nok kun for elever fra Nordskolen afdeling Billesvej og forældre og pårørende, men de første premierenerver er så småt dukket op.

- Det er fortællingen om vikingekongen Harald Hén, som blev kronet på Isøre tilbage i 1076. Men også historien om at et ord er et ord - også på Facebook i dag. Hele historien er en guldgrube for vores Danmarkshistorie, siger Allan Ohlsen, som er en af de tre lærere, som fik ideen til teaterprojektet.

Alle elever fra 3. til 6. klasse er med.

- Jeg har tidligere arbejdet meget med børneteater. Har savnet det meget, fordi børn lærer utrolig meget af at spille teater, fortæller Allan Ohlsen.

Der er også opgaver for de elever, som måske ikke er så vilde med, at stå på en teaterscene.

- Vi har et hold, som laver en video af den samme fortælling, og der er en PR-afdeling, som sørger for plakater og den slags, fortæller Allan Ohlsen.

Fordi projektet gerne måtte blive lidt vildere, end en almindelig skolekomedie, ringede Allan Ohlsen til teaterleder Simon Vagn Jensen på Odsherred Teater, og spurgte, om der var plads til lidt børneteater.

- Og det var der. Blandt andet fordi Simon godt kunne se, at sådan en forestilling vil trække en masse mennesker i teatret, som måske ellers aldrig ville have sat deres fødder der, siger Allan Ohlsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk