1. december 2020
Plejecentre i Odsherred Kommune har stadig stort brug for eksterne vikarer, når sygdom presser bemandingen. Foto: MIk
Plejecentre i Odsherred Kommune har stadig stort brug for eksterne vikarer, når sygdom presser bemandingen. Foto: MIk
Foto: Foto: Christian Mikkelsen (Mik)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vikarer driver gæk med økonomien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vikarer driver gæk med økonomien
Odsherred - 09. september 2019 kl. 11:25
Af Martin Hoffmann Kønig

I 2017 brugte Odsherred Kommune 28,6 mio. kr. på eksterne vikarer på plejecentrene og i syge- og hjemmeplejen, og i 2019 forventes beløbet at lande på omkring 23.5 mio. kr.

Et fald, nuvel, men slet ikke nær nok, lyder det fra politikerne, der undrer sig over, at det stadig ikke er lykkedes at få bugt med det store vikarbehov.

Fra administrationens side lyder det, at man har skærpet ledelsesmæssig fokus på fravær og at man i stigende grad vil bruge interne vikarer, men formanden for social- og forebyggelsesudvalget, Arne Mikkelsen (SF); er ikke imponeret.

»Vi har råbt og skreget på, at private vikarer skulle bruges mindre eller slet ikke, men i virkeligheden har vi flere gange oplevet en stigning i brugen. Det er for mig at se en af de ting vi virkelig skal have fat i. Vi skal have fundet en løsning, der enten udelukker eller minimerer brugen af private vikarbureauer fordi er meget dyrere end vores egne medarbejdere,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

For år tilbage lovede den daværende centerleder, at der var en aftale på vej med fagforeningen FOA, som skulle gøre det nemt at etablere et internt vikarkorps i Odsherred Kommune.

Problemet var bare, at de aldrig havde holdt møde, og siden er der, ifølge Arne Mikkelsen, ikke sket meget på området.

»Det er trods alt politikerne, der bestemmer, og vi vil have færre vikarer, men det ahndler selvfølgelig også om, at få skabt nogle ordentlige arbejdsvilkår, så folk bliver mindre syge,« siger han til Nordvestnyt.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk