22. januar 2019
Debbie Cameron optræder tit og gerne i lokale sammenhænge, som her i Torvehallen i Vig. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Debbie Cameron optræder tit og gerne i lokale sammenhænge, som her i Torvehallen i Vig. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vigs musikalske verdensstjerne fylder rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vigs musikalske verdensstjerne fylder rundt
Odsherred - 14. september 2018 kl. 13:40
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trods snart 40 år i Danmark pendulerer sproget mellem dansk og drevent Miami-amerikansk, og Debbie Cameron, fra Vig, har sine musikalske fødder solidt plantet i ærkeamerikansk jazz, men i Danmark var det disco og venskabet med Tommy Seebach, der gjorde hende landskendt.

I dag fylder hun 60 år, og selvom hun musikalsk er så meget andet, så var det melodigrandprix-sejren i 1981 og de efterfølgende hits, der fik hendes muligheder i Danmark til at gå amok

»Folk besvimede foran mig, når jeg optrådte, unge mennesker havde T-shirts med mit ansigt på og glimmerbadges, hvor der stod Debbie. Mentalt var jeg slet ikke klar til den berømmelse, der fulgte med. Det var ved at knække mig,« sagde hun, da Nordvestnyt interviewede hende for tre år siden.

Debbie Cameron er født og opvokset i Miami, USA. Som 17-årig, i 1977, fik hun en bachelorgrad i klassisk sang og musikkomposition fra The University of Miami, hvor hun blev kåret som årets mest lovende elev to år i træk.

Udover at være dirigent og musik coach for diverse kunstnere har Debbie Cameronogså undervist i musik på højt plan i fire årtier. Blandt andet som fastansat musiklærer på Det Rytmiske Konservatorium i ni år samt Helsingør Musikskole med speciale i sang, samspil og hørelære.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk