28. september 2020
Åse Christensen er den ene af de to tovholdere på det nye »Projekt Skønhed og Skrald« og stod bag Miljødag i Vig i sommer.
gallery icon

Se billedserie

Åse Christensen er den ene af de to tovholdere på det nye »Projekt Skønhed og Skrald« og stod bag Miljødag i Vig i sommer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vig har fået et korps af forskønnende hjælpere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vig har fået et korps af forskønnende hjælpere
Odsherred - 11. januar 2020 kl. 21:27

ViG: Projekt Skønhed og Skrald, som er et nyt tiltag i Vig under foreningen Vig Familieby, holdt i denne uge det første møde, hvor man fik sat nogle forskønnende skibe i søen. Projektet har som mål at renholde og forskønne Vig by. 19 personer var mødt op til mødet, som fandt sted i cafeen på Baeshøjgård. Åse Christensen er sammen med Tove Anni Jensen tovholdere på på projektet og er blevet inspireret af et projekt fra Stoholm i Jylland, hvor »bypedeller« hjælper til med at holde byen ren. Bypedellerne indgår i et positivt samarbejde med deres kommune og opnår, ud over en ren by, et godt og frivilligt arbejdsfællesskab. Åse Christensen ser gerne, at Vig bliver en by med stor bevidsthed omkring klima og miljø, og at der arbejdes på at holde en Miljødag til maj, som man havde det sidste år.

- Der ledes lige nu efter projektmidler til formålene, fortæller Åse Christensen.

Skønhed og Skrald har fået en henvendelse fra Odsherred Kommunes Affalds­team, som gerne vil levere materialer fra Genbrugspladsen, hvis projektet får brug for materialer til for eksempel »Forskønnelsesprojekter«. Sognepræst Anette Berg inviterede tovholderne på Skønhed og Skrald til at komme forbi præstegården en dag og fortælle konfirmanderne om det nye initiativ. Projekt Skønhed og skrald var på banen første gang lørdag formiddag, hvor der blev samlet skrald i byen.

- Der blev på mødet også stillet forslag om andre projekter, vi kan tages os af, som led i byens forskønnelse, siger Åse Christensen.

Den 7. marts tager man derfor fat på »Hundelegepladsen«, hvor der skal beskæres planter og repareret lidt trætte låger.

hen

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk