19. maj 2019
Det nye håndværkerhus blev indviet med fest og dans- som det sig hør og bør efter middelaldertradition.
gallery icon

Se billedserie

Det nye håndværkerhus blev indviet med fest og dans- som det sig hør og bør efter middelaldertradition.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Kædedans og mjød i stride strømme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Kædedans og mjød i stride strømme
Odsherred - 19. oktober 2018 kl. 17:49
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var ikke nogen helt almindelig fest, der løb af staben på det historiske værksted Ulvsborg ved Asnæs torsdag. Gennem det sidste halve år har frivillige og betalte håndværkere arbejdet på højtryk med at få bygget det fine lille stråtækte, lerklinede hus, som kaldes »håndværkerhuset«.

Det var en stolt daglig leder af Ulvsborg, Mette Bohart, som kunne erklære huset for indviet, og derefter byde op til dans.

- Vi har været mange om at bygge huset. Vi har haft professionelle håndværkere, men har også haft 250 skolebørn herude og hjælpe - og så alle vores frivillige, sagde Mette Bohart.

Husets vægge er bygget af en blanding af ler og kolort. Så der er blevet kastet mange klatter på væggene.

- Vi har haft en lille pige, som har været her fire dage i træk, for at kaste kolort på væggene. Hun blev ret god til det, siger Mette Bohart.

På indvielsesdagen var der blevet slagtet et får. Der blev også bragt offergaver, som skulle sikre, at husets beboere aldrig vil gå sultne i seng eller være i dårligt humør - men avle mange børn.

Huset er blevet bygget ved hjælp af penge fra Coloplast Fonden Aage og Johanne Louis-Hansens fond. Tømmeret til boligen er skovet i skoven ved Ulvsborg, og stråtaget lagt af en lokal tækkemand.

- Vi synes generelt det har været en velbesøgt efterårsferie. Vi har gjort meget ud af, at lade vores gæster tage del i aktiviteter med at bygge huset, hukke brænde og bage brød. Vi har også haft små børn med til at male Salshuset. Jeg tror folk er glade for, at lave nogle opgaver, som giver mening, siger Mette Bohart.

Der serveres små glas med mjød til alle gæsterne. Der skal skåles for det nye hus, som man gjorde det i middelalderen.

- Hil håndværkerhuset, lyder det i kor fra de middelalderklæde frivillige, og de mere nutidigt klædte gæster på Ulvsborg.

Røgen fra bål ligger hen over pladsen. Kædedansen fortsætter. Med trommerytmer og strengemusik fra en symfonia, spiller to musikanter op til dans igen.

Det er ikke hver dag, man får et nyt hus på Ulvsborg.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk