21. september 2020
Elever fra Odsherreds forfatterskole oplæste et digt skabt til lejligheden. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Elever fra Odsherreds forfatterskole oplæste et digt skabt til lejligheden. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Små sorte vidner om livet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Små sorte vidner om livet
Opdateret 03. februar 2019 kl. 21:47
Odsherred - 03. februar 2019 kl. 15:28
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En tom kiste på Sprogø, der var alt for spændende til at lade skønlitterært ligge, en usympatisk amerikaner, der ligner Donald Trump og måtte skrives pænere, før han var berettiget til at blive kæreste med historiens virkelige hovedperson, en spritny Ford T, en kedelig bog om Kejser Augustus, der satte det hele i gang.

Forfatteren, oversætteren og journalisten Mich Vraa, var entertainersjov, da han søndag tæt på middag over for en fuld foredragssal på Vallekilde Højskole fortalte om sit forfatterskab.

En tør hals fik ham også til at indvie de mange, måske kommende, forfattere i, at et af hans vigtigste arbejdsredskaber er en flaske kølig hvidvin, et blik ud i luften og en fantasifuld »dans« med de små sorte, bogstaverne, der sat sammen på den helt rigtige måde giver indblik i de største af livets følelser.

Bogstaver, der kan fortælle om og forklare livets sandhed næsten bedre end livet selv.

For ottende år i træk holdt Vallekilde Højskole en weekendhyldest til det skrevne sprog med endnu et sprængfyldt program da de holdt årets Litt Talk, ogd et gav fyldt skole weekenden igennem.

Aldrig mere labre larver når der skal blandes slik, ikke de velkendte fingre der fjerner en myre fra hendes lår, aldrig mere i fitnesscenter på Bornholmsvej og en sitrende lyst til at kontakte hans mor.

Pejsen knitrer i det lidt kejtede rum, med råhvide vægge, sorte siddeklodser og levende lys. En dør knækker rummets stilhed. Ordene, der læses op, fylder i deres hverdagsenkelhed ikke meget hver for sig, men sat sammen i elev på forfatterskolen Julie Teilmann mund, bliver de til en højtråbende, klagende og smægtende hyldest til det brudte forhold og til længslen efter kærlighed.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk