16. oktober 2018
Grethe Nielsen tager sig en swing-om med ballets dronning, Lis Knudsen.  Foto: Per Christensen.
gallery icon

Se billedserie

Grethe Nielsen tager sig en swing-om med ballets dronning, Lis Knudsen. Foto: Per Christensen.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Lis er ballets dronning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Lis er ballets dronning
Opdateret 30. november 2017 kl. 17:32
Odsherred - 30. november 2017 kl. 17:18
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

-Minderne har jeg da lov at ha', toner det ud gennem højttaleren, der i dagens anledning har skruet lidt ekstra op for volume-knappen.

Der er afdansningsbal på Præstevængets Plejecenter i Nykøbing, hvor beboerne de seneste 8 uger hver torsdag har været samlet til såkaldt erindringsdans.

- Det er Alzheimerforeningen, som har fået ideen. Musikken og dansen lukker op for de gode minder hos de ældre, fortæller centerleder Anne Larsen.

36 er mødt op til ballet i plejecentrets spisesal, som er pyntet med flag og balloner. Ballets dronning er Lis Knudsen, som har fundet en turkisblå gallakjole frem. Hun fik den syet til sit guldbryllup i sin tid. Nu stråler hun i den på dansegulvet på Præstevænget.

Pallet-besatte bluser og lange kjoler myldrer rundt med nystrøgne skjorter og nydelige jakkesæt iført blankpudsede sko. Enkelte af de ældre sidder i deres kørestole og kigger på. Da Gustav Winckler via højttalerne sætter ind med en opfordring om at gemme et lille smil, til det bliver gråvejr, kommer de helt store smil frem.

- Vi har borgere, som til hverdag hverken vil gå eller tale, men når de så hører den rigtige sang, kan de pludselig både synge og danse igen, siger Anne Larsen.

Erindringsdansen gennem Alzheimersforeningen har været så stor en succes, så man på Præstevænget fortsat vil have danseeftermiddage hver 14. dag.

Holger på 95 trisser målrettet hen mod Anne Larsen.

- Kom så, siger han med et smil, og byder centerlederen op.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk