19. september 2018
Jesper Skovgaard og Torben Nørlem fra NCC sikrer at den tunge maskine laver snorlige kantsten hele vejen. Foto: Helene MacCormac
gallery icon

Se billedserie

Jesper Skovgaard og Torben Nørlem fra NCC sikrer at den tunge maskine laver snorlige kantsten hele vejen. Foto: Helene MacCormac
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Kører 100 meter i timen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Kører 100 meter i timen
Opdateret 23. september 2017 kl. 16:29
Odsherred - 23. september 2017 kl. 14:16
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den er Danmarks eneste og den larmer temmelig meget den gule maskine, som NCC i disse dage bruger til at glidestøbe kantsten med langs Isefjordsvej i Nykøbing.

Den særlige maskine fyldes op med frisk fiberbeton, som så presser ud i en firkantet pølse. Den kunne minde om en overdimensioneret udgave af gammeldags kødhakker, som arbejder med stor nøjagtighed.

- Vi kører cirka 100 meter i timen. Det er en langt billigere metode og mere holdbare sten, end hvis vi skulle ud og sætte forstøbte sten enkeltvis, fortæller Torben Nørlem, som er salgs- og entrepriceleder for NCC.

Dagens chauffør er Jesper Skovgaard. Han justerer maskinen og hælder lidt vand i betonblandingen, inden han starter det tunge maskineri.

- Hvis vi ikke havde maskinen her, ville det tage halvanden måned, at sætte kantsten her på Isefjordsvej, fortæller han.

Det er også en økomomisk fordel for Odsherred Kommune, at den gule maskine er kommet på arbejde.

- Det betyder jo, at kommunen får lagt kansten på begge sider for et beløb, som de før i tiden skulle have betalt for bare den ene side af vejen, siger Torben Nørlem.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk