22. november 2017
Kåringen af årets Grand Cru Gulerod og Grand Cru Kartoffel foregik i år i samlingssalen på Ditlev-Burke/Savklingen i Asnæs.
gallery icon

Se billedserie

Kåringen af årets Grand Cru Gulerod og Grand Cru Kartoffel foregik i år i samlingssalen på Ditlev-Burke/Savklingen i Asnæs.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Her er Lammefjordens bedste gulerod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Her er Lammefjordens bedste gulerod
Odsherred - 16. oktober 2017 kl. 15:25
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det blev publikums smagsløg, der afgjorde årets grand cru kåringer i år. Lammefjordens Grøntsagslaug havde sat alle grøntsags-elskende stævne på Ditlev Burk i Asnæs for at kåre årets Grand Cru Gulerod og Grand Cru Kartoffel. Under skiltet »Værn om vort navn« med den store savklinge hængende lige unde, var der nærmest en symbolsk hammenhæng mellem den restaurerede samlingssal hos Savklingen/Ditlev Burke og kåringen af årets lammefjordsgulerod og kartoffel.

Under store seksarmede lysestager på de runde borde beklædt med kartoffelsække, fik omkring 200 publikummer serveret fade med tre forskellige sorter af gulerødder og kartofler med forskellige farvekoder, akkompagneret af en vodka-velkomstdrink fra Lammefjordens Destilleri.

Efter grundig gennemtykning af gulerødderne leveret af Jens Møller Olsen, Almegård og Anders Biltoft Kristensen og Kristian Juel Jensen, Hørve var afstemingen så tæt, at publikums valg udslagsgivende til fordel for Kristian Juel Jensens New Hall-gulerod.

I kartoffeldysten deltog Anders Kristensen med hele to sorter; exquisa og princess-kartofler, og havde dermed gode vinderodds mod mod Svend Ankers Belana-kartoffel.

Også her var afgørelsen tæt, da dommerpanelet havde hver sin favorit. Dermed blev det igen publikum, der fik den afgørende stemme og sendte et Grand Cru-diplom med Anders Kristensen hjem for sin exquisa-kartoffel.

Grand Cru - kåringerne i Ansæs, der blev rundet af med kartoffelsuppe og gulerodskage, var samtidig startskuddet til en hel uge med Grand Cru på programmet rundt om i Odsherred, som skal markedsføre de lokale fødevarer gennem en række events som Geopark Odsherred arrangerer.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk