15. december 2019
Vökull som 4-årig, da han første gang blev kåret. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Vökull som 4-årig, da han første gang blev kåret. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Verdens - måske - smukkeste hingst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verdens - måske - smukkeste hingst
Odsherred - 19. juli 2019 kl. 16:37
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hingsten Vökull fra Gedehøjgård i Jyderup ved Vig er ingen helt almindelig islandsk hest. I disse dage er han i Jylland, hvor han under grundig overvågning bedækker forventningsfulde hopper fra nær og fjern, men den 3. august rejser han til Berlin, hvor han, som den eneste islandske hingst i 5-årsklassen fra Danmark, er blevet udtaget til at skulle dyste om, at blive verdens bedste - og han har mulighed for at vinde guldmedalje.

- Vökull er den hingst uden for Island, som har opnået flest point i en kåring som 4-årig, fortæller Hanne Ravn, som ejer den smukke præmiehingst sammen med datteren Kristiane Hansen.

De betragter den brunblakkede hingst som lidt af et mirakel.

- Vi er jo mest stolte af ham, fordi han er hjemmelavet og føl efter vores søde hoppe Völva, som min datter fik som 11-årig til at ride konkurrencer på, siger Hanne Ravn.

På Gedehøjgård har man avlet islandske heste i flere år som en del af gårdens drift og uden de store planer om verdensmestre.

- Vi sendte Vökull i træning hos den meget dygtige træner Søren Madsen, og han kunne godt se, at her var en helt speciel hest. For gode hingste er det et spørgsmål, om man skal forsøge at få dem kåret til avl - eller kastrere dem. Vi valgte heldigvis at sende Vökull til kåring - og håbede det bedste, siger Hanne Ravn.

For at blive godkendt som avlshingst skal hesten opnå 7,75 point. Vökull scorede som 4-årig 8,60 point - og blev pludselig en hingst i verdensklasse. Træneren anbefalede, at man skulle gå efter VM.

- Vökull ser godt ud. Han har en god bygning og fem fantastiske gangarter, og så har han masser af den x-faktor, som er lidt svær at definere. Hvis han går i en flok med andre heste, vil man altid lægge mærke til ham. Han er sød og nysgerrig. Han vil gerne arbejde - og han synes, det er sjovt, siger Hanne Ravn.

En bedækning af Vökull koster i dag 9500 kroner plus moms - og der er rabat til førsteklasses hopper.

Familien har allerede fået forespørgsler fra folk, som har ønsket at købe den smukke hingst.

- Men svaret er nej. Vökull er vores guldklump, og han skal blive på Gedehøjgård, siger Hanne Ravn.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk