3. juni 2020
Swanernes hjem Malergården i Plejerup er normalt Museum Vestsjællands store publikums-magnet. Efter planen skal kunstnerhjemmet åbne den 8. maj, men det kan blive nødvendigt at udskyde åbningen. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Swanernes hjem Malergården i Plejerup er normalt Museum Vestsjællands store publikums-magnet. Efter planen skal kunstnerhjemmet åbne den 8. maj, men det kan blive nødvendigt at udskyde åbningen. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venter i spænding: Skal Malergårdens åbning udskydes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venter i spænding: Skal Malergårdens åbning udskydes
Opdateret 01. april 2020 kl. 08:13
Odsherred - 31. marts 2020 kl. 19:30
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Swanernes hjem Malergården i Plejerup i Odsherred er normalt Museum Vestsjællands store publikums-magnet med flest besøgende pr. åbningsdag, og museumsdirektør Eskil Vagn Olsen krydser fingre for, at sæson-åbningen kan finde sted som planlagt 8. maj.

- Vi afventer i spænding og følger med i, hvilke retningslinjer der kommer fra myndighederne. Foreløbig kører nedlukningen af landet frem til efter påske, men det kan jo sagtens være, at det bliver forlænget, og så må vi naturligvis rette os efter det i forhold til åbningen på Malergården, siger Eskil Vagn Olsen.

Museum Vestsjællands afdelinger er - på myndighedernes opfordring - lukket for tiden, selvom museet er en selvejende institution, men statsstøttet. I Odsherred er Odsherreds Kunstmuseum i Asnæs og det naturhistoriske Odsherreds Museum i Nykøbing lukket under corona-krisen.

- Det kan være, at vi bliver nødt til at rykke åbningen af Malergården og eventuelt overveje at forlænge sæsonen på den anden side af efterårsferien i oktober. Men det afhænger af, om der stadig er sommerhusfolk i området, siger direktøren.

- Museet mister indtjening for tiden på grund af manglende entré-indtægter, omsætning i butikker og kiosker, skoletjenesten, arrangementer og gruppeture. Vi kan godt mærke det, men det bliver værre, hvis vi kommer ind i vores højsæson i Odsherred i maj, juni og juli, siger Eskil Vagn Olsen.

- Heldigvis kan Museum Vestsjællands arkæologer stadig grave, vi har 20 projekt-ansatte på eksterne projekter på Sjælland. Hvis de bliver lukket ned, så har vi et stort problem, siger museumsdirektøren.

- Vi er spændt på, hvordan det bliver, når samfundet lukker op igen. Det bliver jo helt sikkert ikke 100 procent fra første dag, så vi overvejer, hvordan vi kan skabe et tilgængeligt tilbud på museerne, så folk kan komme ind.

- Måske lukke folk ind få ad gangen i tids-intervaller, siger Eskil Vagn Olsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk