22. oktober 2021
Mathias Hansen er ny gruppeformand for Venstre og kommer til at sidde i økonomiudvalget sammen med partifællen Morten Egeskov. Her ses Mathias Hansen sammen med Erik Winther.Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

Mathias Hansen er ny gruppeformand for Venstre og kommer til at sidde i økonomiudvalget sammen med partifællen Morten Egeskov. Her ses Mathias Hansen sammen med Erik Winther.Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstres nye holdkort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstres nye holdkort
Odsherred - 21. november 2018 kl. 21:03
Af Torben Andersen

Venstres syv byrådsmedlemmer rokerer lidt rundt på pladserne i fagudvalgene. Det sker, efter at Mathias Hansen er blevet valgt som partiets nye borgmesterkandidat og gruppeformand.

- Det er en enig og samlet gruppe, der står bag ændringerne. Alle har hele tiden været klar over, at vi har stået en midlertidig situation. Jeg har dog gjort mit til at ændre mindst muligt, siger Mathias Hansen, som fortsætter:

- Jeg har lagt mig i selen for at få skabt et hold, som de næste tre år kan være en skarp, samarbejdende og stærk opposition til konstitueringspartierne.

Det mest markante skifte sker i det magtfulde økonomiudvalg. Her sidder tidligere gruppeformand Helge Fredslund og Niels Nicolaisen, men fremover bliver Venstres repræsentanter i udvalget Mathias Hansen og Morten Egeskov.

- Her er det jo naturligt, jeg sidder, men jeg har taget Morten med, idet han har en erfaring og knowhow, som jeg finder uvurderligt, siger Mathias Hansen.

Morten Egeskov var partiets borgmesterkandidat ved valget i 2017, men efter nederlaget til Thomas Adelskov (S) trak han sig som partiets frontfigur, hvorefter Helge Fredslund tog over. Både Morten Egeskov og Helge Fredslund støttede i øvrigt Mathias Hansens modkandidat, Karina Vincentz, da partiets medlemmer for nylig mødtes til at afstemning for at finde partiets leder. Mathias Hansen vandt afstemningen med stemmerne 33 -29.

Mathias Hansen bliver i børne- og uddannelsesudvalget, hvor Hanne Pigonska afløser Morten Egeskov.

- Jeg har valgt at beholde min plads i udvalget, idet børne- og uddannelsesområdet ligger mig meget på sinde. Hanne har jeg taget med her qua hendes årelange erfaring og indsigt i hele området, hvilket er guld værd i en tid hvor vi skal træffe nogle store og ret markante beslutninger, siger Mathias Hansen.

Han træder ud af miljø- og klimaudvalget, hvor Finn Hallberg fortsætter og får selskab af Helge Fredslund.

- Her er Finn og Helges mangeårige samarbejde essentielt, idet det er et stort og komplekst område. Både Finn og Helge er store kapaciteter, som jeg er helt tryg ved kan skubbe til udviklingen i udvalget, hvor blandt andet lokalplanerne har en stor påvirkning på hele bosætningsproblematikken, siger gruppeformanden.

Erik Winther fortsætter i kultur-og folkeoplysningsudvalget, hvor Niels Nicolaisen erstatter Hanne Pigonska.

Hanne Pigonska fortsætter i social- ogforebyggelsesudvalget, hvor Niels Nicolaisen erstatter Morten Egeskov.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk