23. januar 2021
Urmager Leif Jensen var en vellidt og værdsat kollega i Asnæs Ure og Guld Center. Lørdag døde han pludseligt. På lørdag er butikken i Asnæs lukket i forbindelse med bisættelsen. Foto: Preben Moth
Urmager Leif Jensen var en vellidt og værdsat kollega i Asnæs Ure og Guld Center. Lørdag døde han pludseligt. På lørdag er butikken i Asnæs lukket i forbindelse med bisættelsen. Foto: Preben Moth
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vellidt urmager død: - Han var en gentleman

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vellidt urmager død: - Han var en gentleman
Odsherred - 30. juli 2020 kl. 09:48
Af Marianne Nielsen

Urmager siden 2002 i Asnæs Ure og Guld Center, Leif Jensen er død. Det oplyser forretningen, der ejes af Flemming Kjerulff på Facebook, hvor kondolencerne er strømmet ind.

Vivan Kjerulff, der er daglig leder af butikken, betegner ham som en rigtig Georg Gearløs og en gentleman.

- Han var typen, der havde svært ved at sige nej, og forsøgte altid alt hvad han kunne for at fikse noget, der var i stykker. Han er manglet og savnet, siger hun og fortæller, at hans død kom pludseligt og uventet, men at det var fredfyldt.

Leif Jensen er født i 1953, boede i Fårevejle, og havde mere end 45 års erfaring som urmager at trække på i baglokalet i Asnæs.

Oprindeligt var han i lære hos en urmager i Næstved, gik på urmagerskole i Ringsted, og da han var udlært i 1974 fik han job hos en urmager i Rødovercentret.I 2002 søgte han og fik job hos Flemming Kjerulff i Asnæs Ure og Guld.

I en artikel i Nordvestnyt for et års tid siden, fortalte han hvordan det var et defekt vækkeur, der sendte den unge Leif Jensen på sporet af en karriere som urmager.

- Min morfar var cykelhandler, og ved siden af hans butik lå der en losseplads. Her fandt jeg et gammelt vækkeur, der ikke kunne gå. Men det fik jeg det til, og så solgte min morfar det i butikken, fortalte han.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk