16. januar 2019
På vej ud. Varmestuestrikkerne.dk står snart uden tag over hovedet til organisationens hoveddepot i Højby. Foto: Marianne Nielsen
gallery icon

Se billedserie

På vej ud. Varmestuestrikkerne.dk står snart uden tag over hovedet til organisationens hoveddepot i Højby. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Varmestuestrikkere bliver hjemløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varmestuestrikkere bliver hjemløse
Opdateret 14. maj 2018 kl. 11:11
Odsherred - 12. maj 2018 kl. 19:36
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kernen og en helt central del af hjælpeorganisationen Varmestuestrik.dk, skal nu finde et nyt sted at opbevare garn og strikkede strømper til socialt udsatte i Danmark. Siden januar 2011 har organisationsens hoveddepot haft til huse i kælderen under Nordskolens afdeling i Højby. Men fra 7. juni er det slut. Aftalen om deres gratis lån af 300 kvadratmeter kælder under gymnastiksalen er nemlig opsagt, fortæller Bente Vinding, Nykøbing, som står i spidsen for landsforeningen Varmestuestrik.dk.

- Det er selve nerven, vores hoveddepot i organisationen, der tæller 1400 varmestuestrikkere, som foregår fra Højby. Det er her vi har lager og varer, som skal sendes rundt i landet til efteråret, siger hun.

Varmestuestrik.dk skal være ude af kælderlokalet den 7. juni, så det haster med at finde nye, egnede lokaler, som organisationen kan bruge gratis.

- Vi skal ud at finde mindst 100 kvadratmeter, hvor vi kan få lov til at være gratis, fortsætter Bente Vinding.

- Vi larmer ikke. Vi støver, men vi har vores egen støvsuger, men vi har brug for et sted, hvor vi har adgang uafhængigt af åbnings- og arbejdstider, siger hun.

Skolen skal bruge kælder
Årsagen til, at varmestuestrikkerne ikke fremover kan bruge kælderen til depot og sortering, skal findes i en bygningsanalyse.

- Pedellens hidtidige lager skal renoveres og laves til faglokaler, og det betyder, at han har brug for pladsen i kælderen, forklarer skoleleder for Nordskolen Helle Bender Justesen.

Hun oplyser, at varmestuestrikkerne stadig har adgang til et håndarbejdslokale, men at der altså ikke længere er plads til garndepotet i det omfang, som strikkerne har brug for.

Varmestuestrikkerne er en landsdækkende organisation af cirka 1400 frivillige, der indsamler overskudsgarn i hele landet. Strikkerne har en webshop med salg af håndarbejde og opskrifter, og pengene bliver brugt til indkøb af strømpegarn. En lang række væresteder og krisecentre er blandt modtagerne af strikkede huer, strømper, vanter og andet i efteråret, når vinteren er på vej.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk