27. maj 2019
Alex Olsen »King of the road«, står der på den store lastbil. Men kongen kører ikke længere på landevejen. Foto: Helene MacCormac
Alex Olsen »King of the road«, står der på den store lastbil. Men kongen kører ikke længere på landevejen. Foto: Helene MacCormac
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Valgte konkurs frem for konflikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgte konkurs frem for konflikt
Opdateret 05. september 2018 kl. 14:41
Odsherred - 05. september 2018 kl. 12:10
Af Helene MacCormac
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tilføjelse: Vi har tilføjet to citater af 3F-formand Allan Andersen i artiklen.

- Det har gjort ondt i maven, og jeg føler, at mit navn som forretningsmand er blevet banket tilbage til stenalderen, siger Alex Olsen fra Stårup.

I juni valgte han at begære sit vognmandsfirmafirma konkurs, fordi 3F havde truet mod at lave konflikt mod hans virksomhed. 3F mener det er for nemt for arbejdsgivere som Alex Olsen, bare at dreje nøglen om, hvis de er truet af faglig konflikt.

- En 3F overenskomst betyder blot, at man forpligter sig til at betale samme løn og pension som alle andre i branchen. Det betyder også, at det ikke er op til tilfældige advokater, at vurdere, om løn og arbejdsvilkår er i orden, skriver formand for 3F Holbæk Odsherred i mail til Nordvestnyt.

I 39 år har Alex Olsen drevet vognmandsforretning, og de hvide lastbiler med hans navn på har kørt med gods i ind og udland.

- Det gik faktisk rigtig godt. Jeg havde 30 chauffører ansat, som kørte i de 28 lastbiler, fortæller han.

I juni sendte 3F uden varsel en kontrakt med et tilbud om en overenskomst, som fagforeningen mente Alex Olsen burde indgå, så de 30 chauffører kunne blive organiseret under forbundet.

- Men det betyder hverken, at man er tvunget til at melde sig ind i 3F eller i en arbejdsgiverforening. Hvis Alex Olsen er villig til at betale samme lønninger som andre i branchen, så er der jo ingen ekstra udgifter forbundet med at skrive under på en overenskomst, skriver Allan Andersen.

Alex Olsen var dog ikke enig.
- Mine ansatte skal selv bestemme, hvilken fagforening de vil være medlem af. Mig bekendt er der foreningsfrihed. Derfor nægtede jeg at skrive under på kontrakten, fortæller Alex Olsen.

Kort efter udsendte 3F et konflikt- og blokadevarsel mod virksomheden.

- Det ville betyde, at mine lastbiler ville blive stoppet ude ved alle læssestederne. Som jeg så det, havde jeg valget mellem at lukke min virksomhed, eller bøje mig og blive truet ind under 3Fs vinger. Det ville jeg ikke, så jeg trak stikket, og begærede min virksomhed konkurs, inden den blev smadret økonomisk af fagforeningens blokader, siger Alex Olsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk