15. april 2021
Nyt Odsherreds borgmesterkandidat ser det nye valgforbund som en mulighed for at forhindre stemmespild. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Nyt Odsherreds borgmesterkandidat ser det nye valgforbund som en mulighed for at forhindre stemmespild. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Valgforbund: Vil undgå stemmespild

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgforbund: Vil undgå stemmespild
Odsherred - 05. april 2021 kl. 11:55
Af Helene Nielsen

- Det er ingen hemmelighed, at vi kun var 32 stemmer fra ikke at blive repræsenteret i byrådet ved sidste valg, hvor vi ikke var i valgforbund med andre partier. Den risiko var for høj, siger Thomas Nicolaisen (R).

De Radikale og den nystiftede borgerliste Nyt Odsherred meldte mandag formiddag ud, at de har indgået vagforbund ved det kommende kommunalvalg, som afholdes i november i år.

- Vi vil undgå stemmespild på midten, og fordi begge parter er midtersøgende, og vil arbejde for en stærk økonomisk politik for Odsherred, giver det god mening med et valgforbund. Vi stiller op med hver vores partiprogrammer, og er åbne for at andre partier kan indgå i valgforbundet, siger spidskandidat for Nyt Odsherred, Karina Vincentz.

Der er tale om et teknisk valgforbund, som ophører klokken 20.00 på valgdagen. Foruden de forskellige partiprogrammer, står det også de to partier frit, hvem de vil pege på som borgmester. Nyt Odsherred har allerede har meldt ud, at Karina Vincentz er deres borgmesterkandidat, men de Radikale endnu ikke taget stilling.

- Det regnebræt er ikke gjort op endnu. Vi kommer med en udmelding efter sommeren, og du får mig ikke til at sige mere, siger Thomas Nicolaisen, som heller ikke vil afsløre, om han ser sig selv som en mulig borgmesterkandidat.

Parterne er enige om, at de vil kunne samarbejde fremadrettet i byrådet.

- Det har også en betydning. Vi kunne aldrig være gået i valgforbund med DF eller Ny Borgerlige, siger Thomas Nicolaisen.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk