22. juni 2021
Portalen ved Solvognens fundsted i Trundholm Mose, hvor der på bagsiden skal være lyskunst, er i forvejen udsmykket med fortællingen om solens rejse - med hesten, fisken, fuglen og slangen. Th. Flemming Kaul og tv. Uffe Kurtzweil. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Portalen ved Solvognens fundsted i Trundholm Mose, hvor der på bagsiden skal være lyskunst, er i forvejen udsmykket med fortællingen om solens rejse - med hesten, fisken, fuglen og slangen. Th. Flemming Kaul og tv. Uffe Kurtzweil. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Værk fra lysfestival skal vises ved Solvognens fundsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Værk fra lysfestival skal vises ved Solvognens fundsted
Opdateret 12. februar 2021 kl. 18:40
Odsherred - 12. februar 2021 kl. 18:30
Af Stefan Andreasen

Frem til den 27. februar kan billed- og lyskunstner Karen T's værk »Solhesten« ses på Nationalmuseets facade under Copenhagen Light Festival, og til sommer skal hun til Geopark Festival oplyse én af stål-væggene i landskabs- installationen i Trundholm Mose ved Solvognens fundsted med sin kunst.

- Det bliver en lidt anden udgave af værket hos os til sommer. Det bliver tilpasset Solvognens fundsted, siger geopark-projektleder Helle Nordgaard.

Værket er en fri, kunstnerisk fortolkning skabt i samarbejde med Nationamuseet og den velansete solvogns-ekspert Flemming Kaul, der også har rådgivet Kurtzweil A/S i forbindelse med udsmykningen af fundsteds-væggene i landskabs-installationen i Trundholm Mose.

I bronzealderens mytologiske forestillingsverden troede mennesker på, at den hellige hest trak solen højt op på himlen igen efter solens natte-rejse.

- Man troede på, at solen rejste over himlen om dagen og ned gennem havet, under jorden, om natten. En fisk trak solen op fra et natskib til et morgenskib, og en slange hjalp solen fra eftermiddagsskibet til natskibet. Den hellige hest, som ses på Solvognen, trak solen højt op på himlen, har forklarer Flemming Kaul.

Indgangsportalen til fundstedet er netop udsmykket med forestillingen om solens rejse - med hjælp fra solhesten, fisken, fuglen og slangen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk