22. oktober 2021
Morten Egeskov (t.v.) overlader styrepinden i Venstres byrådsgruppe til Helge Fredslund, der som ny gruppeformand blandt andet får til opgave at styre processen med at køre en ny borgmesterkandidat i stilling til kommunalvalget i 2021. Foto: Per Christensen
Morten Egeskov (t.v.) overlader styrepinden i Venstres byrådsgruppe til Helge Fredslund, der som ny gruppeformand blandt andet får til opgave at styre processen med at køre en ny borgmesterkandidat i stilling til kommunalvalget i 2021. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V skal på jagt efter ny borgmesterkandidat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V skal på jagt efter ny borgmesterkandidat
Odsherred - 29. november 2017 kl. 08:52
Af Marianne Nielsen

Ved kommunalvalget i 2021 bliver Venstres kandidatliste uden den mangeårige frontfigur, Morten Egeskov, som har besluttet sig for at stoppe i kommunalpolitik efter den kommende byrådsperiode.

Efter 24 år i kommunalpolitik, mener 43-årige Egeskov, at nye kræfter må til som partiets spidskandidat.

- Helt færdig med politik, bliver man jo nok aldrig, når først man er ramt. Men jeg er færdig med at stå i front. Vi skal finde en ny, og bruge den kommende tid på at få genstartet og bygget op, uddyber Egeskov, og kalder sin afløser som gruppeformand, Helge Fredslund erfaren og afholdt blandt de øvrige partier.

- Det er et klogt valg af Morten, at træde i baggrunden. Vestre har ikke haft noget godt valg, og Morten har heller ikke noget godt valg. Så det er en klog beslutning af ham at træde nogle skridt tilbage. Men han vil heldigvis gerne være i arbejdstøjet. Nu skal vi se fremad, og gruppen har så valgt at pege på mig i en periode, hvor vi finder ud af hvem, der skal stå i spidsen for Venstre ved næste valg, siger den nyslåede gruppeformand.

Både han og Morten Egeskov mener, at der er gode kandidatmuligheder både i og udenfor byrådsgruppen.

- Vi har flere gange sagt, at vi mener at vi havde den stærkeste liste i mange år, og også den største. Så der er bestemt muligheder, siger Helge Fredslund.

I den kommende byrådsperiode tager Helge Fredslund og Niels Nicolaisen plads i økonomiudvalget. Mathias Hansen og Morten Egeskov får plads i børne- og uddannelsesudvalget. I social- og forebyggelsesudvalget repræsenteres venstre af Hanne Pigonska og Morten Egeskov. Miljø- og klimaudvalget tager Finn Hallberg og Mathias Hansen sig af, mens Hanne Pigonska og Erik Winther tager plads i kultur- og folkeoplysningsudvalget.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk