21. april 2021
MF Hans Christian Schmidt (V) vil kalde miljøminister Lea Wermelin (S) i samråd om Kystdirektoratets behandling af tilladelser til dyrkning af tang. Foto: Allan Nørregaard
MF Hans Christian Schmidt (V) vil kalde miljøminister Lea Wermelin (S) i samråd om Kystdirektoratets behandling af tilladelser til dyrkning af tang. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V-profil vil kalde minister i samråd om tangopdræt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V-profil vil kalde minister i samråd om tangopdræt
Odsherred - 04. marts 2021 kl. 06:31
Af Marianne Nielsen

Tidligere miljøminister Hans Christian Schmidt (V), er uforstående overfor Kystdirektoratets uvilje til at tillade Dansk Tang at etablere en kystnær tangfarm ved Nykøbing, og vil nu afæske svar fra nuværende miljøminister Lea Wermelin (S) i et samråd.

arrow Læs også: Efter tang-møde: Nu har ministeren bolden

Til Nordvestnyt oplyser venstremanden, at der helt konkret er tre elementer i sagen, han ikke kan få til at hænge sammen med regeringens agenda om grøn omstilling og bæredygtigt erhverv.

- Jeg vil gerne have en forklaring på, hvorfor man skal lægge et depositum på 100.000 kroner. Det er der jo ikke mange iværksættere, der kan klare. Det dur jo slet ikke. Jeg vil også gerne vide, hvorfor grænsen for de midlertidige tilladelser til tangbruget er på fem år. I min tid som fiskeriminister, lærte jeg at det tager otte år at få sig etableret. Et år til at lære det i og syv år til at betale investeringen tilbage. Så jeg forstår godt, investorer holder sig tilbage med så kort tilladelse, der ikke forlænges løbende. Og tilsidst har jeg virkelig svært ved at forstå den lange sagsbehandlingstid, uddyber Hans Christian Schmidt overfor avisen.

Dansk Tang ventede i 14 måneder på en midlertidig tilladelse til at drive tangfarm i fem år ved Rørvig, men fik afslag på lignende farm tæt på kysten ved Nykøbing Bugt, og bad dem finde en anden placering længe ude i bugten. Kystdirektoratet henviste til hensyn til andre rekreative formål, mens både kommune og grundejerforening på den anden side gav deres ok til farmen.

arrow Miljøminister erkender: 14 måneder er lang sagsbehandlingstid
24. marts 2021 kl. 12:59 Opdateret: kl. 14:00
arrow Ny udvikling: Arrangerer møde med miljøminister
11. marts 2021 kl. 05:12 Opdateret: kl. 21:06
arrow - Politikere må sikre, at vi har en tangbranche om fem år
10. marts 2021 kl. 20:41 Opdateret: kl. 20:32
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk