14. maj 2021
Der kommer ikke kommunalt finansierede motionsredskaber på havnen i Nykøbing.
Der kommer ikke kommunalt finansierede motionsredskaber på havnen i Nykøbing.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V-medlem nægter at bevilge penge til motion på havnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V-medlem nægter at bevilge penge til motion på havnen
Odsherred - 15. april 2021 kl. 06:34
Af Martin Hoffmann Kønig

Odsherred skal tage sig godt ud, for kommunens borgere og gæster, og politikerne ønsker en løbende forskønnelse af byer og arealer.

Sådan står der i budgetaftalen for 2021 som hele byrådet står bag, og til formålet har politikerne afsat 500.000 kr., der lagt sammen med 1,2 mio. kr., som er indkommet fra overskud fra diverse driftsprojekter, skal bruges til en forskønnelsespulje, som kommunens miljø- og klimaudvalg skal disponere.

Ikke den værste opgave skulle man mene, og på tirsdagens møde i udvalget, var der også fuld enighed om at disponere penge til en lang række opgaver.

200.000 kr. til udskiftning og beskæring af karakteristiske bytræer, 400.000 kr. til beskæring af grønne korridorer, 150.000 kr. til forskønnelse af legepladser og byrumsinventar, 100.000 kr. til udbedringer af rekreative stier, 100.000 kr. til første del af Naturpark Vig, 20.000 kr. til en trappe ved Grønnehave Bæk, 40.000 kr. til bortskaffelse af asfaltstykker fra Nordre Strandvej, i Lumsås, og 87.000 kr. til omplantning af chikaner og genforeningssten ved Højby Hovedgade.

Til gengæld vakte det ikke politisk begejstring at den kommunale administration også havde foreslået at disponere 187.000 kr. til at opstille motionsredskaber ved Nykøbing Havn.

Særligt Venstres medlem af udvalget, Finn Halberg, var arg modstander af forslaget, som blev droppet.

»Vi prioriterede over èn mio. kr. til forskønnelse, hvilket er særdeles relevant, men på min foranledning fik vi heldigvis pillet forslaget om at bruge 180.000 kr. til motionsredskaber på Nykøbing havn, ud af puljen. Motionsredskaber har altså ikke noget med forskønnelse af kommunen at gøre. Hvis alting bare spillede i kommunen, så kunne man måske tale om det. Men Odsherred Kommune trænger virkelig til forskønnelse mange steder, så nu har vi rykket de penge til et senere tidspunkt, hvor vi kan bruge dem på reel forskønnelse af kommunen, og det er jeg rigtig godt tilfreds med,« siger han.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk