12. juli 2020
Useriøst, kalder forstander Lars Gjerlufsen den pludselige ændring af retningslinjerne for familiegrupperne på højskoler.
gallery icon

Se billedserie

Useriøst, kalder forstander Lars Gjerlufsen den pludselige ændring af retningslinjerne for familiegrupperne på højskoler.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forstander irriteret over nye retningslinjer: Det er useriøst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forstander irriteret over nye retningslinjer: Det er useriøst
Opdateret 30. maj 2020 kl. 09:53
Odsherred - 29. maj 2020 kl. 12:29
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sundhedsstyrelsens pludselige U-vending i retningslinjerne for genåbningen af landets højskoler skaber frustration på Den Rytmiske Højskole ved Vig.

Retningslinjerne blev torsdag aften, dagen efter højskolernes første åbningsdag, ændret, så der kun må være otte i stedet for 20 elever i hver af de familiegrupper, som skal danne basis.

- Vi har brugt lang tid på at planlægge, vi har ventet en uge på retningslinjerne, som først kommer få dage før åbningen, og så er de ikke ordentligt gennemarbejdet, og bliver lavet om nu. Det er useriøst, siger forstander Lars Gjerlufsen.

Antallet på 20 i en familiegruppe passede med, at hver af højskolens gule huse kunne være ramme om en familiegruppe. Nu skal der dannes mindre, uhensigtsmæssige grupper på fire og syv personer, siger forstanderen.

- Jeg kunne forstå det, hvis man om et par uger finder ud af, at der viser sig at være smitte-problemer ved en bestemt måde, så man er nødt til at ændre retningslinjer.

- Men det her virker bare som et retfærdigheds-princip, så højskoler og efterskoler stilles lige.

- Det har slet ikke noget med vores ageren på højskolerne at gøre. Det irriterer mig, at de ikke lader os selv tage ansvar for at få det til at fungere, selvom der skulle være eksempelvis ti i en familiegruppe. Det er bare streger på et stykke papir, siger forstanderen.

Ændringen af retningslinjerne griber ind i alle led af højskolens planlægning af elevernes liv på skolen - undervisning, spisning og fritid.

- Stort set det hele skal laves om. Heldigvis har vi frist til tirsdag til at få styr på, hvordan vi gør, siger forstanderen.

Også på Vallekilde Højskole, der åbner for eleverne lørdag, kommer de pludselige ændringer på tværs.

- Rigtig meget af vores forberedelse skal lige nu laves om - inden lørdag middag, siger Pia Beltoft fra kommunikationsafdelingen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk