14. juni 2021
Arkæolog Sara Kronvang er en veloplagt turguide tild e små oldtidsjægere. Foto: Martin Hoffmann Kønig
gallery icon

Se billedserie

Arkæolog Sara Kronvang er en veloplagt turguide tild e små oldtidsjægere. Foto: Martin Hoffmann Kønig
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uroksen skal skydes med pil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uroksen skal skydes med pil
Odsherred - 09. juli 2020 kl. 19:17
Af Martin Hoffmann Kønig

Shhhh! Stenene knaser larmende under de mange små oldtidsjægeres fødder. Hver og en knuger bue i det rene træ, og deres pile er kun dødbringende i fantasien.

Engang havde de været sylespidse flintesten, men nu i blødt gummi.

Birketræerne omkring dem skal forceres forsigtigt, de er ikke til at kravle i, men fem til ti meter længere fremme står den store sorte urokse og lurer.

Et kæmpemæssigt dyr, der vejer næsten et ton, over skuldrene er den omtrent to meter. Det er uroksen fra Vig, Var den i live, så var det med en 10.000 år gammel dåbsattest. Fundet i en mose ved Vig og senere et andet eksemplar i en mose ved Prejlerup.

Engang skovens farligste dyr, men i dag en sjov leg når Odsherreds Museum åbner for sin oldtidsforhindringsbane, hvor arkæolog Sara Kronvang fortæller veloplagt om hvordan man bedst dræber det store dyr, mens børnene sidder lyttende foran hende.

En forhindringsbane, der kommer til at give mange sjove legetimer for ferierende børn, men som i fredags måtte lukkes, fordi den enorme port ind til laden, hvor banen er opført bandt og ikke kunne åbnes.

Først da Sara Kronvang kom på arbejde onsdag lykkedes det at få døren op igen, for hun har både musklerne og teknikken til at håndtere den alt for store tunge port, som museet egentlig gerne vil have udskiftet, og nu er der igen mulighed for at lege sig gennem oldtidsforhindringsbanen.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk