14. oktober 2019
Der er stadig store udfordringer med at få økonomien til at holde på omsorgsområdet i Odsherred Kommune.
Der er stadig store udfordringer med at få økonomien til at holde på omsorgsområdet i Odsherred Kommune.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uro på ledergang giver økonomiske problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uro på ledergang giver økonomiske problemer
Odsherred - 11. januar 2019 kl. 20:14
Af Martin Hoffmann Kønig
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omsorgs- og socialområdet i Odsherred Kommune er stadig ramt af underskud. Per 1.oktober 2018 opgjort til 10 mio. kr., primært fra hjemmeplejen, hjemmesygeplejen og et stort forbrug af vikarer på plejecenter Bakkegården.

Og selvom der er igangsat en større handleplan for at få bugt med underskuddet, så vil det, ifølge embedsmændene, fortsætte i 2019.

Grunden har de også et bud på. I hvert fald skriver de til social- og forebyggelsesudvalget, at årsagen til det de kalder merforbruget skyldes en fortsat ubalance i organisationen, og at en genopretning heraf tager tid, fordi ubalancerne endnu ikke er fuldt identificeret. Til gengæld lover embedsværket, at de på udvalgets møde på tirsdag vil give et bud på, hvordan økonomien kan genoprettes.

En stor del af forklaringen på problemerne er en enorm udskiftning på lederposterne på området, og embedsmændene nævner som konkret eksempel, at der på fem måneder sidste år kun har været ènafdelingsleder ud af seks lederstillinger.

Formanden for social- og forebyggelsesudvalget, Arne Mikkelsen (SF), er helt klar over, at der stadig henstår en stor opgave.

»Det er noget vi tager meget alvorligt. Nu får vi en oversigt, og en plan for hvordan det kan genoprettes, og så tager vi fat på de konkrete tal til vores februar møde, hvor der skal ligge en fuld beskrivelse af hvordan situationen er på hele området, for det har vi ikke et fuldt overblik over nu,« siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk