17. juni 2021
Ungehuset i Nykøbing slog besøgsrekord trods mange coronarestriktioner. Foto: Marianne Nielsen
Ungehuset i Nykøbing slog besøgsrekord trods mange coronarestriktioner. Foto: Marianne Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge strømmer til: Rekord trods coronarestriktioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge strømmer til: Rekord trods coronarestriktioner
Odsherred - 08. maj 2021 kl. 06:22
Af Marianne Nielsen

Selvom det har været noget af et puslespil og et tungt koordinationsarbejde, så har der været et mylder af unge i Odsherreds to ungekulturhuse under de seneste ugers delvise genåbning.

Siden den 6. april, hvor ungdomsskoleaktiviteterne i Asnæs og Nykøbing så småt fik lov til at invitere unge indenfor igen efter nedlukningen, har Ung i Odsherred registreret 186 unikke brugere - fordelt på 108 unge i Asnæs og 112 unge i Nykøbing, hvoraf nogle unge er registreret begge steder.

- Mandag i sidste uge havde rekordmange unge i ungehuset i Nykøbing. Der var 67 unge på én dag, konstaterer leder af ung i Odsherred, Louise Nordlund.

Ungehusene har i den seneste måned været åbne på skift i de dage, hvor de unge har skiftet onlineundervisningen ud med fysisk fremmøde på skolerne. Hvis eleverne havde været i skole, måtte de nemlig også komme indenfor i ungehusene, og det har de i den grad benyttet sig af, fortæller ungdomsskolelederen.

- De har været meget ivrige efter at være sammen igen, og har ikke haft brug for at vi styrer nogle aktivitetsforløb. De har bare et stort ønske om at være sammen. Nogle har sågar forsøgt at snyde sig til at komme ind, og fik en påtale for det. Men det vidner om at de har havnet hinanden, siger Louise Nordlund, der torsdag kunne åbne endnu mere op for ungehusene.

Nu er adgangen til ungehuset ikke længere betinget af at de har været fysisk i skole. Men der er fortsat begrænsninger, og derfor vil åbningstiderne i ungehusene være indskrænket.

- Vi kan ikke have åbent alle dage, for det er der ikke ansatte nok til med de restriktioner der fortsat gælder, Derfor vil ungehusene køre for halv kraft en tid endnu, uddyber hun.mani

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk