22. september 2020
Fårevejle Skole er blandt de tre skoler, der har måttet sende elever hjem, på grund af corona-positiv elev. Eleven havde været til konfirmation hvor andre også efterfølgende har fået konstateret corona. Foto: Helene Nielsen
Fårevejle Skole er blandt de tre skoler, der har måttet sende elever hjem, på grund af corona-positiv elev. Eleven havde været til konfirmation hvor andre også efterfølgende har fået konstateret corona. Foto: Helene Nielsen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge samlet til konfirmation: Nu er tre skoler ramt af covid-19

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge samlet til konfirmation: Nu er tre skoler ramt af covid-19
Odsherred - 14. september 2020 kl. 13:15
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Rundt om på skoler i både Odsherred og Holbæk kommuner er der fredag sidste uge og hen over weekenden konstateret corona blandt en eller flere elever.

arrow Læs også: Flyttede møde på grund af coronasmitte på skole

Det drejer sig om elever på Vallekilde-Hørve Friskole, Fårevejle Skole og Gislinge Skole.

Kilder fortæller til Nordvestnyt, at flere af de smittede har deltaget i en konfirmationsfest på Vesterlyng Campings cafe, og det kan være blandt gæsterne, at smittespredningen stammer fra.

- Vi fik beskeden fra konfirmandens familie sidst på ugen og har gjort ekstra rent, men de har jo ikke som sådan været rundt på pladsen, men alene været i cafeen, fortæller Torben Berner, campingpladsens ejer, til Nordvestnyt.

På Fårevejle Skole siger skoleleder Jørgen Schandorff, at hjemsendelsen af elever i overbygningen og aflysningen af en skoleudflugt i 6. klasse sker af forsigtighedshensyn:

- Vi arbejder videre med at opspore smittekilden, og indtil det er fastslået, hvor eleverne er blevet smittet, handler vi ud fra forsigtighedsprincippet og sender hele udskolingen hjem fra mandag og resten af ugen, uddyber han.

En elev i 7. klasse på Gis­linge Skole er også testet positiv, og lørdag fik klassen besked på ikke at møde mandag og først komme tilbage, når de er testet negative.

Eleven skulle ifølge Nordvestnyts kilde have deltaget i den samme konfirmationsfest som en elev fra Vallekilde-Hørve Friskole og Fårevejle Skole.

- Vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Lærere og de øvrige klasser skal møde i skole og er ikke anbefalet at lade sig teste, medmindre de har været i tæt kontakt med den smittede elev i 7. klasse, oplyser daglig leder Maj Dresler Jansen.

arrow Opfordrer byrådet til at begrænse politiske aktiviteter
15. september 2020 kl. 18:31 Opdateret: kl. 18:31
arrow Byrådet advares om skærpet corona-beredskab
12. september 2020 kl. 20:18 Opdateret: kl. 20:18
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk