20. oktober 2019
Af en simpel lerklump kan man fremtrylle et fabeldyr - men først lidt øvelse. Den gør mester. Martin Nybo har sat gang i ler-workshoppen.
gallery icon

Se billedserie

Af en simpel lerklump kan man fremtrylle et fabeldyr - men først lidt øvelse. Den gør mester. Martin Nybo har sat gang i ler-workshoppen.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge eksperter i fabel-dyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge eksperter i fabel-dyr
Odsherred - 02. december 2016 kl. 18:11
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To kunstnere skal fremstille 20 fabeldyr-skulpturer med tilhørende fortællinger til opstilling ved landsbyen Egebjerg i Odsherred. Børn fra Egebjerg Skole skal rådgive og inspirere kunstnerne om fabeldyrene.

Fabel- og fantasidyr har til alle tider haft godt tag i mennesker - som fikspunkter i mytologien, fortællinger, musik og film.

Væsener, splejset sammen af »stumper« fra forskellige dyr - en bagkrop fra en løve og en ørne-forkrop (en grif), menneskekrop og gedeben er en faun, og en baselisk består af kropsdele fra slange, drage og hane, tilført dræberblik og styg ånde.

Men hvordan ser et Egebjerg-fabeldyr ud? Hvilke bygge-elementer skal indgå? Hvad skal Egebjerg-dyret kunne? Hvad lever det af? Og hvad bliver kalorius selv bange for trods overnaturlige evner og lemmer.

Keramiker Martin Nybo og forfatter Nanna Foss står bag et kunstnerisk projekt for Egebjerg Bylaug med fremstilling af 20 fabeldyr-figurer i stentøj med tilhørende fabelagtige fortællinger, og for at få svar på førnævnte spørgsmål, indkaldte de to kunstnere landsbyens ubestridte eksperter, børnene i 0.-2. klasse på Egebjerg Skole.

Mens de hørte gamle, lokale sagn om troldekampe og Lommestenen, jagten på Kongsøre-guldkæden og den forbandede stenkiste ved Unnerød, tegnede børnene fabeldyr på livet løs.

- Se - en haj med vinger og ben, lødt det stolt fra en pige.

Efterfølgende var børnene i ler- og skrive-værksted, hvor de i grupper arbejdede med modeller og tegninger og fortællinger om fabeldyr. Deres forarbejde skal inspirere kunstnerne i processen med de store figurer, som til slut - inden en præsentations- og navnefest på skolen - skal anbringes ti steder på Egebjerg-halvøen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk