8. marts 2021
I dag siger Malene Overgaard, at hun er et rigtig godt sted i livet med drømme for fremtiden, kæreste og hesten Tinka, som aldrig svigter.
gallery icon

Se billedserie

I dag siger Malene Overgaard, at hun er et rigtig godt sted i livet med drømme for fremtiden, kæreste og hesten Tinka, som aldrig svigter.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ung kvinde føler sig svigtet af opholdssted: Kommune vil ikke forholde sig til sagen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ung kvinde føler sig svigtet af opholdssted: Kommune vil ikke forholde sig til sagen
Odsherred - 25. januar 2021 kl. 09:36
Af Martin Hoffmann Kønig

ADHD, hyperkinetisk adfærdsforstyrret, grænseløs i sin adfærd, hun truer, hun lyver, hun kontakter fremmede voksne mænd, er selvskadende og i hyppige konflikter.

Malene Overgaard var i 2017 en 14-årig pige med ondt i livet. Hun havde kun sporadisk samvær med sin far, og hendes forhold til moderen var præget af konflikt og skænderier.

I en udredning på børnepsykiatrisk afdeling blev det slået fast, at risikoen for at Malene »kommer i uhensigtsmæssig selskab er stor,« fordi hun var grænseløs i sit møde med fremmede, at hun var i fare for at blive udnyttet både seksuelt eller i kriminelle situationer.

Hun var i fare for at blive mor alt for tidligt og for at komme ud i et misbrug, og det anbefales, at hun fik massiv professionel voksenstøtte til at undgå misbrugssituationer.

Odsherred Kommune anbragte hende på det kommunale opholdssted Nordstjernen, fandt et skoletilbud på Odden og garanterede, at der nu var et professionelt bolværk om hendes opvækst.

»Jeg havde brug for opmærksomhed, men jeg oplevede ikke, at jeg blev støttet på Nordstjernen. På et tidspunkt chattede jeg heftigt med en fyr på 18 år, som ville have at jeg kom hjem til ham. Jeg var 14 år, men jeg fik en af pædagogerne til at køre mig derind, og så havde jeg sex med ham. Ikke fordi jeg havde lyst, men fordi jeg ville bytte sex for opmærksomhed, og pædagogerne sagde intet, siger hun og fortsætter:

Det var min far, der efterfølgende meldte sagen til politiet, men der blev ikke nogen sag ud af det, og senere kørte Nordstjernens personale mig også ind til en anden 18-årig fyr. De vidste, at jeg ikke kunne sætte grænser, og at det var væsentligt ældre fyre, men de gjorde intet.«

Den i dag 18-årige kvinde fortæller om tiden på Nordstjernen med mange voksensvigt, og nævner flere voldsomme magtanvendelser, selvmordsforsøg, stofmisbrug og manglende hjælp til at sætte grænser, og hun håber, at hun kan råbe Odsherred Kommune op, og få dem til at se Nordstjernen efter i sømmene.

Helle Mariager, er afdelingsleder i center for børn, unge og familier i Odsherred Kommune, og hun mener ikke at kritikken giver anledning til ændringer.

»Vi forholder os naturligvis til den viden vi får, og vi gennemgår de unges oplevelser i forhold til institutionens egne notater og beskrivelser af hændelsesforløb. Jeg kan ikke gå ind i enkeltsager, så jeg vælger i stedet at beskrive den målgruppe, der er på en institution som Nordstjernen. Målgruppen er som udgangspunkt børn og unge med store følelsesmæssige og sociale problemer, siger hun og fortsætter:

De kan opleves at se verden meget sort/hvid og ikke de mange nuancer, der altid er. De bærer på modsatrettede følelser, der kan komme til udtryk på en meget udadreagerende og eksplosiv måde. Socialtilsynet fører tilsyn med institutionen, og tilsynsrapporterne er gode, og de opmærksomhedspunkter der er, bruges til løbende at forbedre tilbuddet.«

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk