15. august 2020
Skolen på Odden får ikke lov til at hedde Odden Børneakademi, men bliver til Odden Skole.
Skolen på Odden får ikke lov til at hedde Odden Børneakademi, men bliver til Odden Skole.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uenighed om skolenavne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uenighed om skolenavne
Opdateret 27. marts 2019 kl. 00:12
Odsherred - 27. marts 2019 kl. 00:03
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bølgerne gik højt, da Odsherred byråd tirsdag aften skulle diskutere et forslag til nye navne til folkeskolerne, når Nordskolen og Sydskolen og de dertilhørende afdelingsnavne slettes, når den nye skolestruktur træder i kraft efter sommerferien.

Planen var, at skolerne skulle tilbage til deres oprindelige navne, men børne- og uddannelsesudvalget besluttede på møde den 12. marts, at alle skoler, for at skabe en rød tråd, skulle have navn efter den by, de ligger i og »skole«. Skolen i Asnæs kommer derfor ikke til at hedde Bobjergskolen, men bliver til Asnæs skole. Odden Børneakademi får heller ikke lov til at vende tilbage til det oprindelige navn, som ønsket, men skal fremover blot hedde Odden Skole. De to skoler i Nykøbing skal begge hedde Nykøbing skole.

- Venstre er ikke enig i det med de navne, sagde Mathias Hansen (V), som også sidder i børne- og uddannelsesudvalget. Sammen med resten af partimedlemmerne mente han, at det burde være skolebestyrelserne ude på de enkelte skoler, som tager stilling til hvilket navn, man ønsker, så længe et stednavn indgår i navnet.

- Det er noget af det værste, jeg nogensinde har set. Hvorfor kan Odden ikke få et børneakademi. Nu har vi talt om forældreindflydelse, men den rækker åbenbart ikke så langt, som til at lade forældre bestemme, hvad deres børns skole skal hedde, sagde Morten Egeskov (V)

Afstemningen endte med at et flertal bestående af S, SF, EL og R, som ønsker de enslydende navne med bynavn og skole. V stemte imod og Leif Egholm (L) og Vagn Ytte Larsen undlod at stemme.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk