17. september 2019
Skoleelever i Odsherred kan se frem til kortere skoledage.
Skoleelever i Odsherred kan se frem til kortere skoledage.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uenighed om skoledagens længde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uenighed om skoledagens længde
Odsherred - 21. marts 2019 kl. 17:34
Af Helene Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det var ikke det vi aftalte, og jeg kan ikke forstå, at udvalgsformanden kan tolke så frit på det, vi rent faktisk aftalte på mødet, siger Mathias Hansen (V), som sidder i børne- og uddannelsesudvalget i Odsherred Kommune.

Det er faldet ham for brystet, at udvalgsformand Søren With (S) i en artikel i Nordvestnyt i sidste uge udtaler, at børne- og uddannelsesudvalget ikke vil tage nogen beslutninger nu og her med hensyn til en ændring af skoledagenes længde. Punktet om skoledagenes længde var på dagsordenen på udvalgets møde tirsdag i sidste uge. Mathias Hansen havde ønsket en diskussion af, hvorledes skoledagens længde kan forkortes for de ældste elever og drøfte muligheden for at udvide brugen af den nuværende folkeskolelovs paragraf 16b, som giver mulighed for at benytte en to-lærerordning og på anden vis afkorte skoledagen. Samtidig er der nye lovændringer på vej, som også vil give kortere skoledage, men som endnu ikke er 3. behandlet i folketinget, og kan blive udskudt yderligere af et folketingsvalg.

- Udvalget tog en klokkeklar beslutning om, at der på næste udvalgsmøde i april skal tages beslutning om at forkorte skoledagene i Odsherreds folkeskoler. Det er dog rigtigt, at socialdemokratiet ikke ønskede dette, men at det kun var Venstre, Enhedslisten og de Radikale, der stemte for, siger Mathias Hansen.

Han har hørt fra flere foreninger, at de mister medlemmer, fordi børnene er helt færdige, når skoledagen er slut.

- På møder med fælleselevrådet hører jeg også, at elever vil have kortere skoledage. Min kone er lærer, og fortæller om, hvordan de kæmper for at holde de store elever i gang den sidste time. Det er et ønske hele vejen rundt, siger Mathias Hansen.

- - Vælger vi at benytte os af den nuværende lov og paragraf 16b, skal vi efter alt sandsynlighed ud og ændre på det hele igen, når den nye lov efter alt sandsynlighed vedtages. Jeg ville være bekymret for, at det kunne blive for meget frem og tilbage for skolerne. siger formand for børne- og uddannelsesudvalget Søren With (S) som svar på kritikken.

Administrationen skal inden børne- og uddannelsesudvalgets næste møde udarbejde et beslutningsforslag til implementering af paragraf 16b og dermed kortere skoledage fra om med næste skoleår.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk