15. juni 2021
Socialminister Astrid Krag (S) kan i nærmeste fremtid se frem til en mail i sin inboks fra to udvalgsformænd i Odsherred Kommune.
Socialminister Astrid Krag (S) kan i nærmeste fremtid se frem til en mail i sin inboks fra to udvalgsformænd i Odsherred Kommune.
Foto: Claus Bech
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uenighed om mail til ministeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uenighed om mail til ministeren
Odsherred - 09. juni 2021 kl. 17:18
Af Helene Nielsen

Skal der være overenskomst med aftaleberettiget organisationer for ansatte på bo- og opholdssteder, som Odsherred Kommune visiterer borgere til?

Det stillede Enhedslistens Clark Pratt og SFs Arne Mikkelsen forslag om tilbage i januar, som følge af drabet på en ansat på bostedet Ørbækskilde i Fårevejle den 30. december 2020, hvor den myrede var alene om arbejdet med de behandlingskrævende beboere.

Forslaget blev i første omgang behandlet i byrådet, hvor det dog blev sendt til behandling i børne- og uddannelsesudvalget og social- og forebyggelsesudvalget i stedet.

Børne- og uddannelsesudvalgets medlemmer behandlede spørgsmålet tirsdag, og et flertal af medlemmerne blev enige, om udvalgsformændene skal sende en mail til socialminister Astrid Krag (S) med en anmodning om at loven om socialtilsyn ændres, så Socialtilsynene kan udføre udvidet kontrol med blandt andet løn og arbejdsforhold.

Venstres medlemmer stemte som de eneste imod, at der skulle skrives til ministeren.

- I vores optik er det arbejdsmarkedsforhold, med andre ord den danske model. Den respekterer vi i Venstre og mener i øvrigt at det er en model vi bør understøtte. Socialtilsyn Øst har, som jeg har forstået det, også tilsyn i forhold til om der er en hensigtsmæssig normering og kompetence tilstede. Venstre vil ikke blande sig i forhold som henhører under arbejdsmarkedets parter, skriver formand for Vestres gruppe i byrådet og medlem af børne- og uddannelsesudvalget, Hanne Pigonska (V) i en mail til Nordvestnyt.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk