22. oktober 2021
I værket ?Vincent og Poul? beskæftiger Søren Ankarfeldt sig med maleren Vincent van Gogh, der efter et skænderi med vennen Paul Gauguin skar sit ene øre af. Foto: Stefan Andreasen
gallery icon

Se billedserie

I værket ?Vincent og Poul? beskæftiger Søren Ankarfeldt sig med maleren Vincent van Gogh, der efter et skænderi med vennen Paul Gauguin skar sit ene øre af. Foto: Stefan Andreasen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udstillings-tema: Stormfulde relationer mellem kunstnere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstillings-tema: Stormfulde relationer mellem kunstnere
Odsherred - 14. oktober 2021 kl. 20:32
Af Stefan Andreasen

Odsherred
Asnæs: Billedkunstner Søren Ankarfeldt har på sin udstilling i Huset i Asnæs fokus på verdenskendte kunstnere og deres problemfyldte, stormfulde relationer til venner, kærester og ægtefæller.

Maleriet "Tulla og Edvard" handler om maleren Edvard Munchs heftige forhold til Mathilde "Tulla" Larsen. Deres sidste møde i Munchs atelier endte med, at "Tulla", formentlig utilsigtet, skød Munchs yderste led af venstre langfinger med en revolver.

Værket "Anne Marie og Carl" handler om komponisten Carl Nielsen og hans hustru, billedhugger Anne Marie Carl Nielsen, der levede i et - efter tidens forhold - moderne, ikke helt konfliktløst ægteskab, hvor der skulle være plads til både kærlighed og kunst.

Søren Ankarfeldt beskæftiger sig også med maleren Vincent van Gogh, der i et skænderi med vennen Paul Gauguin skar sit ene øre af. Der er også et maleri med afsæt i maleren Gustav Klimt, der levede et kærlighedsliv med mange elskerinder og alligevel havde en årelang forbindelse til Emilie Flöge. Også den surrealistiske maler Frida Kahlo og hendes problematiske forhold til den 20 år ældre maler Diego Rivera behandles på et lærred.

Søren Ankarfeldts billedsprog er myldrende ekspressivt og koloristisk. Han har brugt bagsider af sine gamle malerier til de billeder, som udstilles i Huset.

På udstillingen sættes Søren Ankarfeldts billeder i spil med Elisabeth Rydes gobeliner med minimalistiske, konkrete motiver. De har boet sammen siden 1976, diskuteret kunst og samarbejdet om udstillinger. På den måde kommer deres fælles udstilling til at virke som en kommentar til det emne, som Ankarfeldt slår an, om kunstner-relationer.

Søren Ankarfeldt og Elisabeth Ryde udstillede også sammen for 25 år siden i Huset i Asnæs.

- Nu mødes vi i en visuel samtale. En dialog mellem materialer og udtryk, mellem minimalisme og maksimalisme. Vi har altid haft en løbende dialog og har engageret os i hinandens værker, lyder det fra kunstnerne.

I de senere år har begge kastet sig over grafikken. Elisabeth Ryde arbejder med koldnålsraderinger og Søren Ankarfeldt med linoleumstryk.

Udstillingen kan ses frem til 31. oktober.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk